SON DAKİKA HABERİ: Kadrolu veya sözleşmeli memur maaşlarında 2050 TL kesinti!

SON DAKİKA HABERİ: Kadrolu veya sözleşmeli memur maaşlarında 2050 TL kesinti!
Anayasa Mahkemesi'nin sendika ikramiyeleri ile ilgili verdiği karar sonucu kamuda kadrolu veya sözleşmeli memur olarak görev yapan tüm sendikalı personelin maaşlarından toplamı 2050 TL kesinti yapıldı.

Bilindiği üzere, Anayasa Mahkemesi'nin sendika ikramiyelerine yönelik almış olduğu karar neticesinde, ikramiye ödeme şekli değiştirilmişti. Dolayısıyla Şubat ayından itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin maaşlarına yatırılan sendika ikramiye tutarı artık 350 TL olarak belirlenmişti. Bu kapsamda sendikalı personelin maaşlarından yapılan kesintiler, Anayasa Mahkemesi’nin kararı doğrultusunda sendika ikramiyelerinin herkese eşit şekilde ödenmesiyle ilgili olarak 2050 TL’ye ulaştı...

Önceden sendika ikramiyesi alabilmek için, çalışanların üye sayısı %3'ün üzerinde olan bir sendikaya üye olmaları gerekiyordu. Ancak yeni karara göre, artık tüm sendikalı personele bu ikramiye ödenecektir.

Bu değişiklik sonucu, mevcut sendika ikramiyesinin tüm sendika üyesi personele ödenmesi nedeniyle, her sendikalı personel için aylık 350 TL tutarında bir kayıp meydana gelmiştir.

Memur Sen ve Kamu Sen gibi sendikalar, meydana gelen bu kaybın önlenmesi için girişimlerde bulunmuş olsalar da, kesintiler devam etmektedir. Sendikalar, kesintilerin durdurulması ve mağduriyetlerin giderilmesi için çalışmalara devam etmektedir.

kamudanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum