2018 yılı öğretmen atamalarına ilişkin 2 soru önergesi verildi

2018 yılı öğretmen atamalarına ilişkin 2 soru önergesi verildi
2018 yılında hedeflenen öğretmen atama sayısı kaçtır? 2018 yılında yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin iki soru önergesi verildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Hatay Milletvekili Serkan Topal ve İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından soru önergesi verildi.

2018 yılında hedeflenen öğretmen atama sayısı kaçtır? 2018 yılında yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin iki soru önergesi verildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere Hatay Milletvekili Serkan Topal ve İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından soru önergesi verildi.

İzmir Milletvekili Murat Bakan tarafından  verilen soru önergesi: 

Bakanlığınızın yayımladığı 2017 verilerine göre göre ücretli öğretmenlerin üçte ikisi eğitim fakültesi mezunu değildir ve eğitim-öğretim döneminde ücretli öğretmen olarak görev yapanların sadece üçte birinin eğitim fakültesi mezunu olduğunu görülmektedir.

Eğitim-Sen yetkililerinin de dile getirdiği üzere, atama bekleyen yarım milyona yaklaşan eğitim fakültesi mezunu varken, hali hazırda iş güvencesi olmayan, aile bütünlüğü dağılmış, özür durumu, tayin hakları gibi onlarca hak kaybı yaşayan 38.000 sözleşmeli öğretmen mevcutken, 25.000 eğitimci daha bu tabloya eklenecek olarak gözükmektedir.
Son anda çıkarılan KHK ile eğitim fakültesi mezunu olmayan ve hiçbir pedagojik-psikolojik formasyon eğitimi de olmayan ilahiyat mezunlarının öğretmen olarak atanmasının önü açılmıştır. Bu durum, atama bekleyen yüzbinlerce eğitim fakültesi mezunu öğretmene yapılan bir haksızlıktır.
Milli Eğitim Bakanı olarak "5 yıl ücretli öğretmenlikyapmış olan ve atama bekleyen öğretmenleri KPSS şartı olmadan mülakata çağıracağız " açıklamanıza da istinaden;
2017 Şubat ayı verilerine göre, ülke genelinde ücretli öğretmen sayısı 63.829 olup, ücretli öğretmenlerin 27.409'u eğitim fakültesi, 27.936'sı lisans mezunu (eğitim fakültesi hariç), 8.484'ü ön lisans mezunudur. Milli Eğitim Bakanı olarak, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 28'den 17' ye, ortaöğretimde 18'den 13'e düştüğünü açıkladınız. Yani hem öğretmen başına düşen öğrenci sayısının azaldı, hem de 109.000 öğretmen açığı var şeklinde açıklamada bulundunuz. Bu bağlamda;

l) Eğer öğretmen açığı, öğretmen sayısının yüzde 10'u ise öğretmen başına düşen öğrenci sayısı nasıl azalmıştır?

2) Atamalar hangi kriterler üzerinden yapılmıştır?

3) Yeni yapılacak atamaların sözleşmeli olarak atanacak olması da var olan sorunları daha da artırmaz mı? Bu konuda Bakanlığınızın öngörüsü ve tedbirleri nelerdir?

4) Bu ve benzeri uygulamalarla eğitimin iyileştirilmesi ve 2022'de I milyona ulaşacak eğitim fakültesi mezunu öğretmenin istihdamı konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın planlaması nedir?

Hatay Milletvekili Serkan Topal tarafından  verilen soru önergesi: 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2017 yılında 10 bin ek öğretmen yapılmazken tüm öğretmen adayları Şubat ayında açıklanacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması duyurusuna odaklanmıştır. 2018 yılında toplamda 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağı geçtiğimiz haftalarda açıklanmış ve 20 bin atama için ilk duyurunun Şubat ayında yayınlanacağı belirtilmişti.

Bu çerçevede:

I) Şubat ayında atama yapılacak mıdır? Yapılacaksa hangi tarihlerde yapılacaktır?

2) Hangi illere kaç öğretmen atanacaktır?

3) Hangi illere, hangi branşlarda atama yapılacaktır?

4) 2018 yılında hedeflenen atama sayısı kaçtır?

Kamubiz.com ÖZEL HABER / ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.