Milli Emlak 81 ilde KDV muafiyetli arsa satacak

Milli Emlak 81 ilde KDV muafiyetli arsa satacak
Türkiye'de Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde KDV ve emlak vergisi muafiyetli arsa satışı yapılacak.

Türkiye'de Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde KDV ve emlak vergisi muafiyetli arsa satışı yapılacak.

Milli Emlak tarafından gelen açıklamalarda satış ilanları ihale ile gerçekleştirilirken satın alma işlemini de yapacak kişi için birçok muafiyet sağlandı. Bu doğrultuda da 81 ilde KDV muafiyetli satışlara dair de detaylar belli oldu:

MİLLİ EMLAK MUAFİYETLİ ARSA SATACAK

Düzenlenen belgelerin vergi, resim ve harçtan muafiyeti,

Satışı yapılan taşınmazın, satışı takip eden yıldan itibaren 5 yıl süreyle emlâk vergisinden muafiyeti,

Satışı yapılan taşınmazların Katma Değer Vergisi muafiyeti, ¼’ü peşin alınan

Taşınmazın satış bedelinin geriye kalan kısmının azami iki yıl içerisinde ve üçer aylık dönemler itibariyle sekiz eşit taksitte ödenebilme imkânı.

Gelen bu açıklamalar sonrasında ise buradan arazi satın alacak kişiler düzenlenen belgelerin vergi, resim ve harç muafiyetlerinden faydalanırken; satışı yapılan taşınmazın da satışı takip eden yıldan itibaren de 5 yıl süreyle de emlak vergisinden muafiyeti satışı yapılan taşınmazlarda da Katma Değer Vergisi muafiyeti ve taşınmaz satış bedelinin de geriye kalan kısmının da azami 2 yıl içerisinde üçer aylık dönemlerde de itibariyle 8 eşit taksitte de ödenebilme imkanı sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.