MEB 2024 ilkokul kayıtları ne zaman başlayacak?

MEB 2024 ilkokul kayıtları ne zaman başlayacak?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 yılı ilkokul kayıtlarının ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. Veliler çocuklarını en geç hangi tarihe kadar okula yazdıracak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2024 yılı ilkokul kayıtlarının ne zaman başlayacağı araştırılmaya başlandı. Veliler çocuklarını en geç hangi tarihe kadar okula yazdıracak? Ülke geneli 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala 1.sınıf kayıtları da veliler tarafından araştırma konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen açıklamalara göre 1. Sınıf öğrencileri 2 Eylül’de okula başlayacak. Adrese göre okul kayıt işlemleri de e-devlet üzerinden görüntülenecek.

Veliler de 1. sınıf öğrencisi olan çocuklarının da okul kaydıyla ilgili araştırmaları sürerken 9 Eylül 2024 tarihinde de başlayacak olan 1. dönem takvimi belli oldu.

Yeni öğretim yılında birinci ve beşinci sınıf öğrencilerinin okul kayıtları e-okul’dan gerçekleştirilecek. 1.sınıf ve 5. sınıf kayıtları adrese dayalı gerçekleştirildi.

Okul öncesi ve 1.sınıf öğrencilerini 2-6 Eylül arası uyum eğitimleri bekliyor. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre okul öncesi, birinci ve beşinci sınıf öğrencilerinin kayıtları adrese dayalı gerçekleştirildi.

Kayıt işlemlerinde MERNİS adres bilgileri esas alındı. Herhangi bir başvuruya gerek kalmayan kayıt işlemleri e-okul sistemiyle tamamlandı.

İlköğretim Kurumları ve MEB Okul Öncesi Eğitim Yönetmeliğine göre şubelerin belirlenmesi ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Veliler e-kayıt üzerinden çocuklarının okullarını öğrenebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.