49 milli eğitim müdürünün durumu, Milli Eğitim Bakanına soruldu

49 milli eğitim müdürünün durumu, Milli Eğitim Bakanına soruldu
Bilindiği üzere Sayıştay 2020 yılı Denetim Raporu ile MEB'in, şartları taşımayan 49 personeli ilçe müdürü yaptığı ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili ataması yapılan ilçe müdürlerinin durumuMilli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER'e soruldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut ÖZER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96.maddeleri gereğince arz ederim.19.10.2021 Av. Burcu KÖKSAL CHP Afyonkarahisar Milletvekili 

1- Sayıştay denetim raporlarında ülke genelinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrolarına mevzuatta öngörülen atanma şartlarını taşımayan 49 kişi atandığı tespit edilmiştir. Bu kişiler atanma şartlarını taşımadığı halde hangi kriterlere göre atanmıştır? Atamaları yapılırken siyasi referans, sendikal aidiyet gibi kriterlere mi bakılmıştır? Bu kişiler hangi ilçelere atanmışlardır? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.