Eğitim Bir Sen'in Okul Müdürleri Şurasından Çıkan Talepler

Eğitim Bir Sen'in Okul Müdürleri Şurasından Çıkan Talepler
Egitim-Bir-Sen Istanbul 4 Nolu Sube Başkanı Talat YAVUZ okul müdürleriyle yapılan şurayadan çıkan talepleri açıkladı. İşte okul yöneticilerinin talepleri...

OKUL MÜDÜRLERİ ŞURAMIZ

Hazır Meslek Kanunu gündemdeyken bir şura da biz düzenleyelim dedik ve okul müdürlerimizle bir araya geldik. Yıllardır zor şartlarda, yokluğa, şikayetlere, soruşturmalara ve değersizleştirmelere rağmen harika işler yapan okul müdürlerimiz meslek kanunu ile bu kötü gidişata son verilmesini istiyorlar.

İkinci görev değil kadrolu profesyonel eğitim yöneticisi, geleceği dört yıllık süreye değil başarı ve performansa bağlı olarak atanmak istiyorlar.

“Görevi siz istediniz, problemleri çözün, yapamıyorsanız bırakın, yerinize gelecekler var.” diyen kırıcı üsluptan vazgeçilmesini talep ediyorlar.

Yüklenen sorumluluğa uygun yetki, yasal statü ve özlük hakları istiyorlar. 

Yönetimindekilerden daha az maaş ve ek ders almaya, yönetici saygınlığına ve işin doğasına aykırı olduğu için itiraz ediyorlar.

Angaryaya dönüşen muhakkik görevleri için emeklerinin ve masraflarının karşılanmasını talep ediyorlar.

Okullarına bütçe ve personel talep ediyorlar, para ile anılmak istemiyorlar. Okullara gönderilen ödeneklerde adalet bekliyorlar.

Zor şartlarda verdikleri mücadelenin bilinmesini bekliyor ve değer görmek istiyorlar.

İdareci olarak iller arası tayin olabilmeyi talep ediyorlar.

Okullarını yönetirken kendilerine inisiyatif verilmesini bekliyorlar.

Ufuk açıcı eğitimler ve etkinlikler bekliyorlar.

Seslerine kulak verilmesini, kendilerine güvenilmesini, PICTES soruşturmaları gibi anlamsız, toptancı yaklaşımla başlatılan, keyfi soruşturmalara muhatap olmamayı bekliyorlar.

Çok verimli bir şura oldu, bu da bizim şuramız. Şuralarımız devam edecek.

Talat YAVUZ
Egitim-Bir-Sen Istanbul 4 Nolu Sube Başkanı 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum