Fırtına Nedeniyle Okulların Tatil Edildiği İllerde Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi?

Fırtına Nedeniyle Okulların Tatil Edildiği İllerde Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi?
Bilindiği üzere 30 Kasım 2021 Salı günü itibariyle 10 ilde fırtına ve lodos nedeniyle Valilikler okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Peki İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Sinop, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Düzce illerinde görev yapan öğretmenlere 30 Kasım 2021 Salı günü için ek ders ücreti ödemesi yapılacak mı? Bu illerde öğretmenler idari sayıldı, peki idari izinde ek ders ödemesi nasıl olur?

Olumsuz hava koşulları nedeniyle okulları tatil edilen illerde görev yapan öğretmenlere ek ders ücreti verilecek mi?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “II. Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 24. maddesi şu şekildedir:

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”

VALİLİK, TATİLİ KARARI ALIRSA, EK DERS ÜCRETİ ÖDENİR?

Bu hükümlere göre; Herhangi bir nedenle eğitime ara verilmesi kararlaştırılan il ve ilçelerde görev yapan eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklarından ek ders ücretleri tam ödenecektir.
mebpersonel.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.