Her derece ve kademede öğretmen maaşı 15 Ocak 2022 belli oldu! 2022 öğretmen maaş tablosu...

Her derece ve kademede öğretmen maaşı 15 Ocak 2022 belli oldu! 2022 öğretmen maaş tablosu...
2022 derece ve kademelere göre öğretmen maaşı kaç TL? Öğretmenler 2022 yılı ilk yarısında ne kadar maaş alacağının araştırıyor. Tıpkı öğretmenler gibi memurlar da 2022 yılında ellerine geçecek parayı hesap ediyor. İşte 2022'de derece ve kıdeme göre en yüksek ve en düşük öğretmen maaşları...

Milyonlarca kişi yeni yılda ne kadar maaş alacağının hesabını yapıyor. Maşlarına ne kadar artış olacağını merak eden öğretmenler "2022 derece derece öğretmen maaşı ne kadar? 2022 öğretmen maaşları ne kadar, kaç TL?" gibi sorulara yanıt arıyor. Memurlar da 2022 yılında ellerine geçecek olan miktarı merak ediyor. 2022-2023 yılı için memurlara yapılacak zam oranı belli olmuştu ancak kur artışı nedeniyle yaşanan dalgalanma nedeniyle memur maaşlarına sosyal refah düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Öğretmen maaşları da bu düzenleme ile bir miktar daha artmış olacak. Peki 2022'de öğretmen maaşları (derece ve kıdeme göre) ne kadar olacak?

Son aylarda yaşanan yüksek enflasyon memurları da olumsuz etkiledi. 6. Dönem toplu sözleşmeleri ile memur ve memur emeklisinin maaşına yapılacak 2022 ve 2023 zam oranları belli olmuştu ancak yaşanan koşullar bu oranların güncellenmesi gerekliliğini doğurdu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile memur maaşlarına yeni bir düzenleme yapılacağı açıklandı. Açıklamada "Tüm kamu personelimizi kapsayacak şekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak yapılacaktır." denildi. Milyonlarca memur (öğretmen, polis, hemşire) 2022 maaşlarına ne kadar zam yapılacağını ve 2022 zamlı maaşlarının ne kadar olacağını araştırmaya başladı.

2022 derece derece öğretmen maaşı
MEB bünyesinde görevli 1 milyona yakın öğretmen yapılacak sosyal refah düzenlemesi sonrası maaşlarına ne kadar maaş yapılacağını merak ediyor. 6. Dönem toplu sözleşmeleri ile memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Belirtilen bu zamlar enflasyon rakamlarının belli olması ile netleşiyor. 2022 enflassyon farkı Ocak ayında açıklanan enflasyon rakamı ile netleşiyor. Tüm memurlara olduğu gibi öğretmenlere de 2022 yılında sosyal refah düzenlemesi yapılacağı açıklanmıştı. Bu düzenleme oranının da ne kadar olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

2022 öğretmen maaşları ne kadar, kaç TL?
Öğretmen ve diğer memurlara yapıalcak zam oranı henüz netlik kazanmadı. Öğretmen maaşlarının netleşmesi için Aralık ayı enflasyon rakamlarının da açıklanması gerekiyor.


timetürk

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.