KPSS'siz 5000 ücretli öğretmen atamasına tepkiler çığ gibi

KPSS'siz 5000 ücretli öğretmen atamasına tepkiler çığ gibi
Sosyal medyada KPSS'siz 5 bin ücretli öğretmen atamasına tepkiler çığ gibi büyüyor..

Sosyal medyada KPSS'siz 5 bin ücretli öğretmen atamasına tepkiler çığ gibi büyüyor..#ÜcretliyiAlma40BinAta hashtagı ile seslerini duyurmaya çalışan öğretmen adaylarının tepkileri şu şekilde:

Ücretli öğretmenliği kaldırmamız gerekirken kadro kapısı açmak kabul edilemez.

109 bin öğretmen açığı varken neden öğretmen ataması yeterli miktarda yapılmamaktadır? 400 bin bekleyen öğretmen varken neden ücretliye haksız kadro kapısı açılmaktadır?

Eğitimde kaliteyi sağlamak için ücretli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmelidir. Şubatta 40 bin öğretmen ataması bekliyoruz.

Ücretli öğretmenlik eğitim sistemimizi geriye götürmekten başka bir işe yaramıyor. Bu uygulamaya son vermek yerine teşvik edici kadro kapısı açmak kabul edilemez!

Doktor, Hâkim, Polis, Asker gibi mesleklerin ücretlisi yokken neden en az diğer meslekler kadar kutsal olan Öğretmenliğin ücretlisi var?

Daha az ücret ödemek adına, ülkemizin genç fidanlarının, çoğu zaman branşında uzman olmayan ve hatta öğretmen dahi olmayan kişilere teslim edildiği ücretli öğretmenlik sistemi bugün çocuklarımız için kayıp bir eğitimdir

Eğitimde kalite bekliyorsak eğer ücretli öğretmenlik adı altında ucuz fakat kalitesiz eğitimin önüne geçilmelidir.Talebimiz Şubatta 40 bin öğretmen ataması.

Eğitim bir ülkede tasarruf edilecek en son alandır. 40 bin öğretmen ataması için adımlar atılmalıdır

Her yıl 40-50 bin öğretmen ataması yapılırken bu yıl açık sayısı 109 bin olmasına rağmen 20 bin atama yapılacak.Ona da ücretlileri mi alacaksınız? Sn 40 bin atama bekliyoruz

"Sn Cumhurbaşkanım "Öğretmen sayılarını artırarak öğretmen açığını azaltacağız" demiştiniz.Talebimiz Şubatta mülakatsız 40 bin atama.

artık.Üstelik ücretli için kadro kapısı açılıyor.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
12 Yorum