MEB öğretmenlerin ek derslerine ilişkin kararlar aldı

MEB öğretmenlerin ek derslerine ilişkin kararlar aldı
Milli Eğitim Bakanlığı ek ders ödemelerine yönelik kararlar aldı. Canlı derslerde ek ders nasıl ödenecek? Sınıf rehber öğretmenlere 2 saat ek ders ödenecek mi? hazırlık ve planlama olarak 10 a 1 saat ek ders ödenecek mi? Eba destek noktalarında veya okulda nöbet tutan öğretmenlerimize nöbet ücretleri ödenecek mi? Eba ve zoom üzerinden yapılan dersler için ek ders ödenecek mi? İdari İzinli sayılan öğretmenlerin ek ders ödemeleri nasıl yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı il müdürleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. Zoom üzerinden düzenlenen toplantıda ek ders ödemelerine ilişkin yeni kararlar aldı.

Toplantıda alınan önemli kararlar şu şekilde:

- Öğretmenlere ders programındaki ders yüklerine göre ek dersleri ödenecek. (Canlı derslerin azami şekilde yapılması istenecek)

- Şube yükü olan sınıf rehber öğretmenlerine 2 saat rehberlik ek dersi ödenecek.

- Hazırlık planlama olarak 10a 1 ek dersleri ödenecek.

- Eba destek noktalarında veya okulda nöbet tutan öğretmenlerimize nöbet ücretleri ödenecek.

EBA Destek Noktalarında Görev Yapan Öğretmenlere Ek Ders Ödenecek mi? İşte Resmi yazı 

Uzaktan eğitim çalışmalarının daha verimli yürütülmesi amacıyla evinde bilgisayar veya internet erişimi bulunmayan öğrencilerin, EBA’ya erişimini sağlamak için kurulan EBA Destek Noktası/Gezici EBA Destek Noktası bünyesinde görevlendirilen öğretmenlere, ek ders ücreti ödenip ödenemeyeceğine ilişkin  Milli Eğitim Bakanlığından iresmi yazı yayınlandı.

Buna göre EBA Destek Noktası/Gezici EBA Destek Noktası bünyesinde görevlendirilen öğretmenlere, ek ders ödemesi yapılması gerekmektedir. 

İşte o resmi yazı: 

Hafta İçi Yapılan DYK'ların Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi?
 
MEB ek ders ile ilgili resmi yazısında öğretmenlerin 21 Eylül itibariyle ek ders ödemesi yapılan ve yapılmayan durumları belirtti.

DYK Kursları ile igili şu maddeye yer verildi:

Kararın 8inci maddesi kapsamında yerine getirilen ders görevleri öncelikle aylık karşılığı, aylık karşılığı ders görevlerini dolduranlar bakımından ise ek ders ücreti karşılığı değerlendirilecektir. Ancak, bu kapsamda cumartesi ve pazar günleri ile yarıyıl ve yaz tatillerinde yerine getirilen ders görevleri, aylık karşılığı ders görevinin doldurulup doldurulmadığına bakılmaksızın ek ders ücreti karşılığında verilecektir."

DYK Kursları ilgilendiren bu madde ile;

Öğretmen eğer aylık 15 ders saatini doldurmamışsa hafta içi yapacağı DYK Kurs ek ders ücretini alamayacak. Hafta sonu yaparsa aylık ders saatine bakılmaksınız ek ders ücretini alabilecektir.

Ancak öğretmenler canlı dersler ile haftalık 15 saatini dolduramıyor. Dolayısıyla hafta içi DYK kurs veren öğretmenler bu kursların ek ders ücretini alamıyor.

İsteğe bağlı olan bu kurslarda öğretmenler yüz yüze eğitim yapmakta dolayısıyla haftalık ders saatine bakılmaksınız yapılan kursların ek ders ücreti verilmesi gerekmektedir.

Canlı Dersler Nereden işlenirse İşlensin İşlenmiş Sayılacak

Milli Eğitim yetkililerin MEBin resmi yazıları doğrultusunda yapmış oldukları toplantıda almış oldukları kararlarda Canlı Dersler Nereden işlenirse İşlensin İşlenmiş Sayılacak kararı çıktı. 

Öğretmen whatsap gruplarında paylaşılan toplantı  tutanağına göre MEB yetkilileri aralarında yaptıkları toplantı neticesinde alınan kararlar tıoplnatı utanağına yazılmış ve şu kararlar paylaşılmıştır. 


 

MEB'den İdari İzinli sayılan öğretmenlerin ek ders ödemeleriyle ilgili Önemli Bir Ek Ders Kararı Daha

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 24-28 Ağustos 2020 tarihindeki mesleki çalışmalar döneminde, gereke 60 yaş ve üzerinde olanlar gerekse de hamile olanların idari izinli sayıldığını, 2020/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesince idari izinli sayılanların aylık ve diğer sosyal ve özlük haklarının korunduğunu belirterek hak ettikleri mesleki çalışma ek derslerinin ödenmesi gerektiğini belirtti.
 
İŞTE O RESMİ YAZI:

ajanskamu
 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.