MHP'den öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz açıklaması

MHP'den öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz açıklaması
MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, TBMM Genel Kurulunda, Milli Eğitim Bakanlığı 2022 yılı bütçeleri görüşmelerinde öğretmenlik meslek kanunu ile sözleşmeli ve ücretli öğretmen konularına değindi.

MHP Grubu adına söz alan Erzurum Milletvekili Kamil Aydın'ın konuşmasında:

"Öğretmenlik meslek kanununun çıkarılması kararı bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Kangrenleşmiş bu konuya vurduğu neşterle eğitim camiamızı rahatlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlığımıza partimiz ve eğitim camiası adına şükranlarımızı sunuyoruz." dedi

Mesleki eğitimde yapılan yerinde ve etkin hamleler sonucunda, aranan eleman tedariki konusunda önemli mesafe katedildiğini söyleyen Aydın, istihdam öncelikli anlayışla meslek kuruluşları ve odalarla iş birliği ve eş güdümlü çalışmaların olumlu sonuçlar vermeye başladığını dile getirdi. Aydın, benzer çözüm odaklı anlayış ve uygulamaların özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel yurtlar ve özel okullar gibi sektörün diğer temsilcileriyle de yapılmasını beklediklerini ifade etti.

Aydın, pedagojik formasyon başta olmak üzere diploma, sertifika ve lisansüstü programlara sıkı kontrol ve denetim getirilmesini isteyerek, bu konuda bireysel veya kurumsal keyfiliğe yer bırakılmaması gerektiğini belirtti.

- "Amacımız, boş kadrolara hak eden adayların atanması"

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, mesleki eğitimin teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve özendirilmesine yönelik çalışmaların, adeta bir milli seferberlik halinde yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Atama bekleyen öğretmen adaylarına değinen Karadağ, "MHP olarak amacımız, boş kadrolara hak eden adayların atanması. Öğretmenin sözleşmelisi, ücretlisi olmaz. Öğretmenlerimiz hak ettikleri kadroya kavuşmalı." sözlerini sarf etti.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum