MHP'den Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge, Sözleşmeli Öğretmenlere Kadro ve Öğretmen Atamaları Hakkında Açıklama

MHP'den Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge, Sözleşmeli Öğretmenlere Kadro ve Öğretmen Atamaları Hakkında Açıklama
Millî Eğitim Bakanlığının 2020 yılı bütçesi üzerine bugün TBMM'de konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ ve İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, öğretmenlerin çeşitli özlük haklarına değinerek 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro verilmesi gerektiğini söyledi. Milletvekilleri ayrıca 2020 yılı öğretmen atamaları hakkında konuştular.

MHP GRUBU ADINA YAŞAR KARADAĞ (Iğdır) – 

Değerli milletvekilleri, hepimizin üzerinde büyük emekleri bulunan cefakâr öğretmenlerimizin, çözüme kavuşturulmasını bekledikleri önemli sorunları var. Mevcut insan kaynağının en verimli şekilde değerlendirilmesi ve aidiyetin güçlenmesi için öğretmen ve yöneticilerin hakları konusunda gerekli duyarlılık gösterilerek öğretmen ve okul yöneticilerinin atamaları, çalışma şartları, görevde yükselmeleri, özlük hakları ve benzeri diğer hususları içeren öğretmenlik meslek kanununun bir an önce çıkarılması gerekiyor ve öğretmenlerimizin toplumsal statüsünün mutlaka yükseltilmesi lazım. Bu kanun kapsamı içerisinde öğretmenlerimizin ve millî eğitim sistemimizin karşı karşıya kaldığı problemlerin giderilmesine yönelik çalışmalar mutlaka eklenmelidir.

Yine, öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeyle ilgili beklentileri var. Bu konudaki düzenlemeyi de bir an önce yapmamız gerekiyor. Bununla birlikte, her yıl eğitim öğretim yılı başında öğretmenlere ödenen eğitim öğretime hazırlık ödeneği iyileştirilmeli ve hizmet sınıfı ayrımı yapılmadan MEB ve yükseköğretim personelinin tamamına ödenmelidir. Kaldı ki hem 3600 ek gösterge hem de eğitime öğretime hazırlık ödeneği hakkındaki kanun teklifimizi de Milliyetçi Hareket Partisi olarak Meclis Başkanlığımıza sunduk; en kısa zamanda kavuşturulacağı inancındayız.

Değerli milletvekilleri, bizim her zaman söylediğimiz bir şey var: “Öğretmenin ücretlisi, sözleşmelisi olmaz; öğretmen kadrolu olmalıdır.” Kanunla birlikte bu sorunun da mutlaka çözüme kavuşturulacağı inancındayız.

Atama bekleyen öğretmenlerimizin de atama sorunları gerekli planlamalar ve mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda kademeli olarak giderilmeli, 920 civarındaki mağdur ücretli öğretmenimizle birlikte 1.200 civarındaki engelli öğretmenimizin de atama beklentilerine cevap verebilecek bir çalışma mutlaka başlatılmalıdır.

MHP GRUBU ADINA ARZU ERDEM (İstanbul) – 

Yine burada belirtmek istediğim, özellikle atamalar noktasında, atama bekleyen öğretmenlerimiz sizden müjdeli bir haber beklemektedir. Ücretli öğretmenlik problemi Anayasa’ya aykırı olarak çakılı, sözleşmeli öğretmenlik sistemi gibi sebeplerle binlerce öğretmenimiz mağdur ve mutsuz.

Öğretmenlerimiz atama beklerken, yine atamalar yapılırken branşlara göre atama yapılmasının mutlaka ve mutlaka dikkate alınması gerekmektedir. KPSS’den yüksek puanlar almış olmalarına rağmen kendi branşları yerine farklı kurumlarda memur olarak atanmış öğretmenler kendi alanlarında görev  yapmak isterler, verimli olmak isterler.

Öğretmen alımlarında bu kardeşlerimize öncelik tanınması gerekmektedir.

Yine engelli öğretmenlerimizle ilgili tekrar etmek istiyorum. Tüm bütçe boyunca yapmış olduğumuz konuşmalarda en büyük hassasiyetimiz engelli öğretmenlerimiz; elbette ki tüm öğretmenlerimiz ama engelli öğretmenlerimizle ilgili Sayın Bakanım, geçen bütçede 3.500 olan sayının aslında 1.200’e indiğini gördük. 1.200 olan sayıyla ilgili sizden bu aralık ayında ocak ayı itibarıyla engelli öğretmenlerimiz bir müjde beklemektedir. Bir avuç engelli öğretmenimiz, kademe kademe çözmek yerine, mutsuzluğunun sürmesine vesile olmak yerine, 1.200 engelli öğretmenimizin tamamının bir müjde olarak yeni yılda, 2020 yılında atanmasını sağlayabilirsek eğer gerçekten onların dualarını da kazanmış oluruz.

Bu vesileyle özellikle öğretmenler arasında ayrımın kaldırılması, sözleşmeli, ücretli öğretmenlik anlayışının tamamen ortadan kalkması, millî eğitim sistemimizde “mutlu öğretmen mutlu öğrenci, mutlu öğrenci mutlu gelecek” demektir anlayışıyla sürmesini temenni ediyor; 2020 bütçesinin hem Millî Eğitim Bakanlığımıza hem Dışişleri Bakanlığımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, saygılarımı sunuyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum