Sınıf öğretmenlerine, Destekleme ve yetiştirme kurslarında (DYK) görev verilebilir mi? İşte MEB'den resmi yazı

Sınıf öğretmenlerine, Destekleme ve yetiştirme kurslarında (DYK) görev verilebilir mi? İşte MEB'den resmi yazı
Sınıf öğretmenleri dikkat! DYK'da kurs görevi alabilirmisiniz?Sınıf Öğretmenlerine Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında DYK'da görev alıp kurs verebilir mi? İşte MEB Hayat Boyu Genel Müdürlüğün'den sınıf öğretmenlerine destekleme ve yetiştirme kurslarına ilişkin resmi yazı.

Genel Müdür Vekili Ali Rıza Altunel imzalı resmi yazıda ''Sınıf öğretmenleri ile diğer alan öğretmenlerinin, öğretmen ihtiyacı olması halinde destekleme ve yetiştirme kurslarında alanları dışındaki dersleri okutup okutamayacakları hususunda tereddüte düşüldüğüne ilişkin İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 16 Şubat 2016 tarih ve 28892082-E.1764048 sayılı yazı ve ekleri incelenmiştir.

Destekleme ve yetiştirme kurslarında öğretmen ihtiyacı olan derslerin hangi branşta görevli öğretmenler tarafından okutulacağı hususunda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Mart 2014 tarih ve 2678 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esaslarına İlişkin 20 Şubat 2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararının uygulanması gerekmektedir.'' denilmiştir.

Değerlendirme: Milli Eğitim Bakanlığı, Diyarbakır Valiliğine verdiği cevapta, net cevap verememiştir. Sadece 9 nolu Talim ve Terbiye Kurulu Kararının uygulanması gerektiğini belirtmiştir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.