Ücretli öğretmenler: 1500- 2000 liraya çalışıyoruz! Bunu tüm Türkiye duysun!

Ücretli öğretmenler: 1500- 2000 liraya çalışıyoruz! Bunu tüm Türkiye duysun!
Ücretli öğretmenler tek amaç atama platformu basın açıklaması. Saygıdeğer devlet büyüklerimiz, emektar basın mensubu temsilcileri ve mağdur ücretli öğretmen arkadaşlarım..

Bizler ücretli öğretmenler olarak yine bir Ankara da toplandik. Bu bizim sayısız görüşmelerimiz ve basın aciklamalarimizdan sadece bir tanesidir. Yillardir bir öğretmenin tasimasi gereken onur ve fedakarlik ile verilen görevleri hep sonuna kadar yerine getirdik. Kadrolu öğretmen arkadaslarimiz ile aynı isi yapmamiza rağmen ucte biri maas ile çalışmaya devam ettik. Bizim mağdur olduğumuz konulari artık bütün Türkiye ve devlet büyüklerimiz biliyor. Biz artık bu kör düğüm olmus bu sorunu çözmek ve bunu dile getirmek için tekrar buradayiz. Arkadaşlarımız mağdur! Arkdaslarimiz zor sartlar altinda calisiyor. Sayin cumhurbaskanimiz ve milli egitim bakanligida dahil olmak uzere bütün siyasi parti ve sendiklara durumumuzu iletmemize ragmen bizim durumumuza simdiye kadar bir çözüm bulunamamistir.

Biz ücretli öğretmenler artik caresizlik içindeyiz. Öğretmenlik meslek kanunu ve egitimde kalitenin konuşulduğu bu dönemde ücretli öğretmenler hala asgari ücretin yarisindan daha düşük bir ucret ve yarim sgk primi ile calismaya devam ediyor. Bizlere verilen sozler tutulmadi. Yüzde yuz zam ve atama yönündeki butun verilen sozlerin tutulmasi için burdayiz. Özlük haklarımızin iyilestirilmesi ve emektar arkadaslarimiza atama verilmesi icin burdayiz. Devletimize burdan sesleniyoruz bizim sesimizi artik duyun! Bizler mağduruz! Ücretli öğretmenler 1500-2000 lira ile calisiyor bunu artık bütün Türkiye duysun. Bizler devletimize sonuna kadar bagli ve öğretmenlik meslek askiyla gorevlerini yillardir yerine getiren öğretmenleriz. Yillardir bu düşük ücretler ile çalışıyoruz. Hic bir özlük haklarimiz yok. Sendikalara burdan sesleniyoruz bizler öğretmen degilmiyiz?!  

Ücretli öğretmenlerin sayısı artik doksan binlere dayandi. Ücretli ucuz isciler olarak calismak istemiyoruz. Bizler öğretmen olarak calismak istiyoruz. Bir öğretmen arkadasimizin kafasinda artik gecim derdi olmadan dersine girsin istiyoruz. Öğretmen arkadaslarimiz artik bir hayat kursunlar emeklerinin karsiligini alsinlar. Sayin cumhurbaskanimiza burdan sesleniyoruz. Bütün ücretli öğretmenlerin sesini artik duyun! Ücretli öğretmenler evine ekmek götüremiyor. Ücretli öğretmenler sadece karin tokluguna calisiyor. Hic bir meslek grubunda bu sekilde calisan yoktur. Buna bir çözüm bulunmasini istiyoruz. Asgari ücret belirlendiginden beri arkadaslarimizin morali ve psikolojisi iyice bozuldu. Bir öğretmen nasil asgari ücretin yarisindan düşük maas alir bizler bunu sorgulamaya geldik. Hangi meslek grubunda bir calisan 1500-2000 lira maas aliyor yarim sgk ücreti yatiyor bunu sorgulamaya geldik. Kıymetli devlet büyüklerimiz biz ücretli öğretmenler olarak bütün meslek grubunda olduğu gibi emeklerimizin karsiligini istiyoruz. Yıllardır emek verdik yaslarimiz 30-40-50 oldu bu emeklerimiz icin burdayiz. Bizler emek veren arkadaslarimiz adına ödül olarak atama istemek icin buradayiz. Mecliste bekleyen sayın Mustafa Destici nin sundugu yasa tekliflerinin kabul edilmesi ve bize bir çözüm bulunmasi icin buradayiz. Bizler özlük haklarimiz ve emek veren arkadaslarimiza atama verilmesi icin buradayiz. Mecliste bekleyen  iki adet yasa önergesinin ivedilikle meclisten gecirilerek bizlere hak ettigimiz kadronun verilmesi icin buradayiz. Bizler bu meslege yillarımızı verdik kadro icin buradayiz.

Devletimiz her liyakat sahibine hak ettigi kadroyu vermistir. Bizde tek amac olarak atama istemek icin buradayiz. Öğretmenlerin gecmiste oldugu gibi gunumuzde de hak ettigi degeri almasi icin buradayiz. Öğretmenlerin devletin ezilen kesimi değil yuceltilen kesimi olmasi icin buradayiz. Bizler bütün öğretmenler icin buradayiz. Yılların verdigi tecrube ve mesleki birikim ile bizler kadroyu sonuna kadar hak ettik. Bizlerin bu tecrübesinden devletimiz faydalanmali bizi okullarinda kadrolu olarak degerlendirmeli. Emeklerimizin karsiligi kadrodur.   Türkiye'nin bütün ücra köşelerinden ücretli öğretmenler icin buradayız bütün arkadaslarimizin magdur sesini buraya Ulus meydanina getirdik. Biliyoruz ki devletimiz ve büyüklerimiz bize hak ettiğimiz değeri vereceklerdir. Bizler devletimizin büyüklüğüne sığınarak buraya geldik. İnşallah sayın cumhurbaskanimiz bize çözüm bulacaktir. Kendisine ve milli egitim bakanimiza güveniyoruz.  

Ücretli Öğretmenler Tek Amaç Atama Platformu olarak şimdiden herkese teşekkürler eder saygilarimizi sunariz. Hic kimsenin kuskusu olmasinki biz bizlere yakisir sekilde her zaman görevlerimizi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Vatanimiza ve milletimize yeni nesiller yetistirmek icin canla basla çalışacağız.  Başında ücretli adının olmadigi öğretmenler olarak calismak umudu ile herkese iyi calismalar dileriz...

Saglicakla kaliniz.. "öğretmenler"

Konuşmacılar
Levent ATASOY /Platform başkanı

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum