Benzin ve motorine en az 5 TL indirim için tarih..

Benzin ve motorine en az 5 TL indirim için tarih..
Brent petrol fiyatlarının küresel piyasalarda 140 Dolar seviyelerine çıkmasıyla benzin ve motorinin litre fiyatı 25 TL'ye dayanmıştı. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin biraz olsun azalmasıyla Brent petrol yönünü aşağı doğru çevirdi ve şuan 110 Dolar seviyelerinden işlem görüyor. Hal böyle olunca benzin ve motorine en az 5 TL indirim beklentisi oluşmuş durumda.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sonuçları dünya ekonomisini yakından etkiliyor. Etkilenen paritelerden birisi de Brent Petrol fiyatları. Öyle ki anlık yaptırım kararlarıyla 140 Dolar seviyelerine dayanarak rekor kıran brent petrol fiyatları ülkemizde benzin ve motorin fiyatlarının 25 Türk Lirasına merdiven dayamasına neden olmuştu.

Brent petrol fiyatları gelişmeler ışığında aşağı yönlü hareketiyle birlikte anlık olarak 110 TL'den işlem görüyor. 30 Dolar birden değer kaybeden varil petrol fiyatları neticesinde ülkemizde ise akaryakıt fiyatlarına hatrı sayılır miktarda indirim bekleniyor.

EN AZ 5 TL İNDİRİM

Brent petrol fiyatlarının geri çekilmesiyle benzin ve motorine 5 TL indirim yapılması beklenirken, EGPİS yapılacak KDV muafiyetiyle 5 TL kadar daha pompa fiyatlarına indirim yansıyacağını belirtiyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.