Benzine yeni zam gelecek! Perşembe gecesi...

Benzine yeni zam gelecek! Perşembe gecesi...
Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerilim nedeniyle benzin fiyatına okkalı zam geleceği öne sürüldü.

Dolar ve Brent Petrol fiyatlarıyla zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları, Rusya'nın Ukrayna'ya girmesiyle beraber yeniden alevleniyor. Ekonomist Oğuz Demir, akaryakıt fiyatına yeni zammı duyurdu.

Rusya Başkanı Putin'in açıklamalarıyla yeniden dolar kuru ve brent petrol yeniden hareketlendi. Dolar kuru 13,72 bandına çıkarken, petrol 95 doları zorlamaya başladı. 

Oğuz Demir, sosyal medya hesabı üzerinden dolar kurunun ve petrol fiyatlarında bir değişiklik olmazsa perşembe günü akaryakıt fiyatlarına zam geleceğini duyurdu.

Demir'in paylaşımına göre perşembe gecesi benzine 70 kuruş zam gelecek.

Demir'in paylaşımı şu şekilde:

"Doların yönü yukarı. Bu bir varsayım ama bugün petrol fiyatı bu seviyede kapatıp, yarın da düşmezse perşembe gecesi 70 kuruş benzine zam gelebilir. Gerilim ve fiyat gevşerse bu durum değişir. Gerilimin en hızlı etkisini akaryakıtta görmüş oluruz."

Öte yandan Ocak ve Şubat ayında ardı arkasına zam gelen benzin ve motorin fiyatları 16 TL'ye dayanmış, LPG ise 10 TL'ye çıkmıştı.
milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.