İmamoğlu'ndan ayçiçek yağı hamlesi!

İmamoğlu'ndan ayçiçek yağı hamlesi!
Ayçiçek yağına ilişkin tartışmalar sürerken, bir hamle de İBB'den geldi. İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul genelinde 1586 çiftçiye 2538 torba yağlık ayçiçeği tohumu desteği verdiklerini söyledi.

Rusya- Ukrayna savaşı nedeniyle ithal ettiğimiz ayçiçeklerinin yüklü olduğu gemiler limana gelemeyince ayçiçek yağı fırsatçıları yeniden hortladı. Marketlere yapılan denetimlerde rafların boş, depoların ise dolu olduğu ortaya çıktı. Zam geleceği iddiaları sonrası vatandaşlar marketlere akın ederek ayçiçek yağı almak için kıyasıya yarıştılar.

TÜRKİYE'DE AYÇİÇEK YAĞI SORUNU YOK
Konu hakkında yaptığı açıklamasında, Türkiye'de ne ayçiçek ne de zeytin yağı sorunu olmadığını belirten Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin kampanya yürüttüğünü söyleyerek, "Bu devleti provoke etmeye çalışanlara gereken dersi vermek boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu. Stokçular utanmadan sıkılmadan rakamları yükseltiyor, muhalefet de ayçiçek yağı yok diye kampanya yapıyor." dedi.

ÇİFTÇİYE DESTEK İBB'DEN GELDİ
Ayçiçek yağına ilişkin tartışmalar ardı arkası kesilmezken konu hakkında bir hamle de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ayçiçek üretimi için çiftçilere tohum desteği verdiklerini belirterek, "Ekonomik olarak ve tedarik açısından zor zamanlardan geçilen bugünlerde, üreticileri destekliyoruz. İstanbul genelinde 1586 çiftçiye 2538 torba yağlık ayçiçeği tohumu desteği veriyoruz." açıklamasında bulundu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.