Uzmanı uyardı: Dolar ve gram altın düşecek, acele etmeyin

Uzmanı uyardı: Dolar ve gram altın düşecek, acele etmeyin
İslam Memiş altın ve dolar fiyatlarına ilişkin yeni tahminde bulundu. Gözler Merkez Bankası kararına çevrilmişken Memiş , "Düşüşler devam edebilir" dedi.

İslam Memiş,  Merkez Bankası kararı beklenirken yatırımcılara uyarılarda bulundu.  Fed'in 3 yıl sonra faiz artırma kararı sonrası gerileyen dolar kuru yeni güne 14.70 TL seviyesinde başladı. Gram altın ise 913 lira seviyelerinde işlem görürken, gözler bugün saat 14:00'te Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararında. Son enflasyon verisi yüzde 50'yi aşarken Merkez Bankası'ndan sürpriz bir karar çıkması beklenmiyor. 

FAİZ ARTMAYACAK, ALTIN VE DOLAR DÜŞECEK
Merkez Bankası'nın bugün sürpriz yapmayacağını ve faizi lüzde 14'te sabit tutacağı tahmininde bulunan Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş,  "TCMB faiz kararı var. Dolar tarafında çok yüksek beklentiye girmeyin derim." dedi.

Ayrıca "Ons’ların düşüşüne dolar da katılır ve emtia fiyatlarında öngördüğüm düşüşler devam edebilir. " tespitinde bulunan "Alım için de acele etmemek gerek. Zamanı geldiğinde söylerim" uyarısı yaptı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.