Bu Ramazan'da 657/4B'li ve 5393/49 Belediye Sözleşmeliler Çifte Bayram Yaşasın!

Bu Ramazan'da 657/4B'li ve 5393/49 Belediye Sözleşmeliler Çifte Bayram Yaşasın!
5393 Belediye kanunun 49. Maddesine göre ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli çalışan personeller, Ramazan Bayramında kadro müjdesi bekliyor. Kamuda çeşitli unvanlarda sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışan memurların kadro taleplerini yayımlıyoruz.

5393 Belediye kanunun 49. Maddesine göre ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli çalışan personeller, Ramazan Bayramında kadro müjdesi bekliyor. Kamuda çeşitli unvanlarda sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışan memurların kadro taleplerini yayımlıyoruz.

Sn. Cumhurbaşkanım, Başbakanım ve Çalışma Bakanım; 5393 Belediye kanunun 49. Maddesine göre belediyelerde ve il özel idarelerde sözleşmeli mühendis, mimar, tekniker ve teknisyen olarak çalışıyoruz. Dolaylı yoldan Bakanlar Kurulu kararları ile belirlenen 657/4b sözleşmeli personel özlük haklarına sahibiz.

Devletimizin asli ve sürekli işini yapan sözleşmeli teknik personeller olarak milyonlarca liralık ihalelerin ve projelerin altına imza atıp sorumluluk alıyoruz. İş güvencemizin iki dudak arasında olduğu bir ortamda keyfi uygulamalara karşı kendimizi ve yasaları korumada ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Taşeron personel süresiz sözleşme ile iş güvencesi kazanmışken biz sözleşmeli teknik personeller her sene ocak ayında meclis kararını acaba sözleşmem yenilenecek mi diye kaygıyla bekliyoruz. Çok sayıda deneyimli sözleşmeli teknik personel arkadaşımız keyfi uygulamalarla sözleşmeleri yenilenmemiş ya da fesih edilmiştir. 

Ak Parti Hükümetinin, teknik personelin her yerel seçim sonrası değiştirildiğini tespit etmiş olup 1 Kasım 2015 genel seçimleri beyannamesinin yerel yönetimler bölümünün 234. Sayfasına “Yerel yönetimlerin asgari hizmet standartlarını belirlenerek, yerel yönetim hizmetlerinin etkinliğini ve sürekliliğini sağlamak üzere personelinin özellikle teknik kadronun her seçim döneminde değişmesini engelleyecek mevzuat çalışması yapılacak. “  vaadini seçim beyannamesine koymuştur. Özellikle belediye seçimlerinin ardından göreve yeni gelen yönetim, mevcut oturmuş sistem içerisindeki teknik sözleşmeli personelin sözleşmesini fesih ediyor ya da yenilemiyor. Bu durum belediyede deneyimli teknik personelin kalmamasına ve yapılan teknik işlerin etkinliğinin ve sürekliliğinin aksamasına yol açmaktadır.

Sözleşmeli personeller 2009, 2011 ve 2013’ te ikişer yıl arayla kadroya geçirilmiş olup sağlık ve eğitimde çalışan sözleşmeli personeller 4 yılın sonunda kadroyu alabilirken yerel yönetim sözleşmelileri olarak bizler 5 yıldır kadro beklemekteyiz.  Sayın Cumhurbaşkanımızdan, 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi, ailelerimizin ve çocuklarımızın geleceğe huzurlu ve güvenle bakması için, 2013 yılındaki gibi tüm kurumlarda çalışan ve sayıları 150 bini bulan tüm sözleşmeli personele (5393/4B) kadro verilmesini büyük bir heyecan içinde bekliyoruz. Saygılarımızla.


Sayın yetkili, 3 yıldır 4Bli fizyoterapist olarak devlet hastanesinde çalışmaktayım eşimden ailemden ayrı tek başıma yaşıyorum. Eşim özelde çalıştığı için tayin hakkım yok. 2 ayrı kira ödüyoruz yol parası ödüyoruz masraflarımız 2 katına çıktı. Aile bütünlüğümüzün sağlanmasını istiyorum kadrolu çalışan arkadaşlarımızdan ne farkımız var aynı işi yapıorz eşit haklar istiyoruz. Bizlerde üniversite bitirdik kpssye girdik yüksek puanlarla atandık bize yapılan bu haksızlık son bulsun artık bu yaptıkları anayasanın eşitlik ilkesine aykırı. İş yerlerimizde mağdur oluyoruz ne söylesek siz sözleşmelisiniz diyip kestirip atıyorlar.Tüm sözleşmeliler olarak KADRO bekliyoruz.Kamudaki ayrımcılık eşitsizlik son bulsun.Biz kendi emeklerimizle geldik taşerondan önce kadro 4B lilerin hakkıdır


En azından çalıştığımız yılların sayılarak 4 yıl sonra kadroya gecilebilecek mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca vizelenmiş biyolog, çocuk gelişimcisi, diş tabibi,diyetisyen, ebe, eczacı, fizyoterapist, hemşire, laborant, psikolog, sağlık fizikçisi, sağlık teknikeri ve sosyal çalışmacı unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmaktayız.Bizim atamamız yapıldıktan daha sonra çıkan 676 sayılı KHK'nın 76 ncı maddesiyle 663 sayılı KHK'ya eklenen 45/A maddesinin üçüncü fıkrasında; sözleşmeli sağlık personellerinin sözleşmeli statüde dört yılı tamamlamaları ve talep etmeleri halinde bulundukları yerde memur kadrosuna (4/A) atamalarının yapılacağına dair hüküm bulunmaktadır.

Biz bu KHK'dan önce atandığımız için bu durumdan faydalanamamaktayız.Bizler daha kıdemli olamamıza rağmen kendimizden sonra atananların 4a kadrosu hakkına kaç yıla çalışsakta sahip olamıyoruz.Sağlık bakanlığındaki bu iş barışını bozan duruma 45a maddesine geçirilerek son verilmesini istiyoruz.


Merhaba kamubiz, Ben 2016 ekimde sözleşmeli öğretmen olarak atandım. 2 çocuğumu da alarak Diyarbakır Dicle ilçesine geldim. Eşim esnaf, kendi işi var bırakıpta yanımıza gelemedi. Ayda 1-2 kez geldi, tüm kazancımız yollara gitti. Bakan bey, eşiniz size tabi diyor, bunun gerçekliği yok. Eşi polis, asker, akademisyen vb.. çakılı olan var özel sektör olup önemli görevlerde olanlar var.. Bize ya eş ya iş dedi bu akıl almaz bişey..  Ben evlatlarım için iiimden de eşimden de vazgeçemem ki.. Devletimiz bu meseleye en makul ve akılcı  çözümü bulmalı..  Yaptım olduyla olmaz bu iş..  Evlilerle bekarlara aynı yaklaşım doğru değil..  Uğradığımız maddi eşitsizliklere değinmiyorum bile.. Bizim doğuya teşvik edilmemiz gerekirken her konu da hak gaspına uğradık..  Lütfen sözleşmeli öğretmenlere kadro müjdesi gelsin artık gerçekten çok yorulduk bu ayrımdan ve ötelenmekten ..

Kamubiz.com Özel Haber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum