Erdoğan hangi Bakanlığının isminin değişeceğini açıkladı?

Erdoğan hangi Bakanlığının isminin değişeceğini açıkladı?
Kamu çalışanları dikkat! O bakanlığın adı değişecek...Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın isminin değişeceğini duyurdu.

Önümüzdeki dönem içni yeşil kalkınma devrimini tüm çalışanlarımızın merkezine yerleştireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştiriyoruz. Bakanlığın bünyesinde bir de İklim Değişikliği ve uyum komisyonu oluşturuyoruz. Bir iklim değişikliği başkanlığı kuruyoruz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü'nü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlıyoruz.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün statüsünü yükselterek, Göç İdaresi Başkanlığı olarak yapılandıracağız.

"ARTIK GÖÇMEN YÜKÜNÜ TEK BAŞIMIZA ÜSTLENEMEYİZ"

Son dönemde göç yönetiminde de yeni strateji ve uygulamaları da devreye alıyoruz. Son 5 yılda 2 milyon 350 bin kişiyi ülkemize giriş yapmadan sınırda engelledik. Artık bu yükü tek başına üstlenmemiz mümkün değildir. Sadece maddi külfet paylaşımıyla meselenin çözülemeyecek boyuta ulaştığını herkes görmelidir. Türkiye'nin bu doğrultuda atılacak her adıma katkı sağlayacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede gereken adımları atacağız.

Sağlık alanında Kovid-19 salgınındaki gelişmeleri tüm boyutlarıyla ele aldık. Türkiye bu kürsel tehdide karşı en başından beri dünyada en iyi kriz yönetimini sergileyen ülkelerin başında geliyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum