Uzman çavuşlar kadro istiyor, 200 binden fazla uzman çavuş mağdur

Uzman çavuşlar kadro istiyor, 200 binden fazla uzman çavuş mağdur
Türkiye’de 200 binin üzerinde uzman çavuş kadro bekliyor. Libya’da, Irak’ta, Suriye’de kritik görevlerde bulunan ve en fazla şehit veren kesim uzman çavuşlar mesleki güvence istiyor.

Yurt içi ve yurt dışı askeri operasyonlarda en önde olan uzman çavuşların kadro bekleyişi devam ediyor. Sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar, TSK’da kadrolaşarak güvence istiyor. Uzman çavuşlar, özlük haklarından yararlanamadıklarını iddia ediyor. Yaklaşık 36 yıldır TSK’ya hizmet veren uzman çavuşların en temel sorunlarının başında kadro geliyor. Uzman çavuşlar, 1986 yılından beri 3269 Sayılı Kanun ile TSK’da kritik görevlere alındılar ancak sözleşmeli olmaları beraberinde pek çok sorunu da doğurdu. 

BUGÜNE DEK 2.980 UZMAN ÇAVUŞ DAVA AÇTI
Kanuna göre amiri kendisinden istifade edemediği uzman çavuşun sözleşmesini fesih etme yetkisi veriyor. Bu da beraberinde pek çok davayı getiriyor. Bugüne dek 2.980 dava açılmış ve sonuçlanan davalar sonucunda 2.935 dava kazanılmış. Kazanan uzman çavuşlar mesleklerine geri dönüyor. Ancak bu süreç hem yargıya yük oluyor hem de kişilerde derin psikolojik izler bırakıyor. 

EN FAZLA ŞEHİT VEREN KESİM

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
Uzman çavuşların şark görevleri 5’yıldan 3 yıla indirilmesine rağmen geçici görevlerle yeniden şarka ve sınır dışı görevlere gönderilebiliyor. Aile yaşamlarının bu durumdan etkilenmesinden dolayı en fazla boşanan kesim de uzman çavuşlar. Ayrıca çatışmalarda en fazla şehit ve gazi olan kesim de. 

TEMEL SORUNLARI 

Kadroları yok

Kıdemleri rütbeden sayılmıyor 

Sağlık yönetmeliği yok 

Çalışma yönetmeliği yok

Sözleşme kaosu var 

TALEPLERİ
Subaylar ve ast subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçilerek kadroya alınmayı bekliyorlar. 

90 günü geçen hava değişiminde mesleklerinden oluyorlar. 

Yüz kızartıcı olmayan suçlarda ceza aldıklarında mesleklerinden oluyorlar. 
gazetememur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.