Eğitim-İş Ankara 2 No'lu Şube'den, Mamak Uluönder Ortaokulu Müdürü Hakkında İddialar

Eğitim-İş Ankara 2 No'lu Şube'den, Mamak Uluönder Ortaokulu Müdürü Hakkında İddialar
Eğitim-İş Ankara 2 No'lu Şube, Mamak Uluönder Ortaokulu müdürü hakkında çeşitli iddialarda bulunarak Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıda bulundu. İşte detaylar...

Eğitim İş Sendikası Ankara 2 No'lu Şube tarafından yapılan açıklamada, Mamak Uluönder Ortaokulu'nda basında yer alan iddialar hakkında Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden cevap beklendiği belirtildi. Açıklamada, okulda yaşanan mobbinge varan davranışlar, dayatma ve usulsüzlüklere göz yuman ve yol veren kişiler de dahil olmak üzere sorumlular hakkında hukuki girişimlerde bulunulacağı ifade edildi.

İşte o açıklama;

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mamak Uluönder Ortaokulunu okul müdürü özelinde özerk ve özel bir okul haline mi getirmiştir? Basında yer alan okul ile ilgili haberlere baktığımızda Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün, okul müdürlüğünü bakanlık bünyesinden bağımsız hale getirdiği, okul müdürüne de dokunulmazlık verdiği anlaşılmaktadır.

Okul müdürünün öğrencilerden zorunlu aidat toplaması, velilere ve dolaylı olarak öğretmenlere aidat için baskı yaptığı doğru mudur? Toplanan aidatlar nereye yatırılmıştır ve miktarı nedir? Toplanan okul aidatı, okul için kullanılsa dahi devlet okullarında zorunlu aidat uygulaması ne zaman başlamıştır? Okula özgü bir durum değilse, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan okullarda, okul aidatı tarifesi nedir? Okula özgü bir durumsa, velilerin şikayet dilekçeleri de bulunmasına rağmen okul müdürü hakkında ne yaptınız?

Mamak Uluönder Ortaokulu müdürünün, yasalara ve genelgelere uygun olmayan isteklerini yerine getirmeyen öğretmenlere kötü davranışta bulunduğu, sık sık ders programı değiştirdiği, sözlü olarak başka okula tayin isteyin baskısı yaptığı ve öğretmenlerin derslerini bölerek odasında aidat, ek kaynak, deneme parası vb. için azarladığı doğru mudur? Okul müdürü için kaç öğretmenin, kaç müdür yardımcının daha feda edilmesi Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü açısından gereklidir? Okul müdürünün dört yıllık çalışma sürecinde 9 müdür yardımcısı görevinden ayrılmıştır. Bu sene içerisinde 7 öğretmen okuldan tayin istemek zorunda kalmıştır. Ayrıca okul müdürü görev süresi içerisinde eşiyle kavga ettiği bir öğretmeni usule aykırı olarak norm fazlası duruma düşürmüştür.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kendi bünyesinde bulunan bir okulun iş huzurunun ve iş barışı ortamının despot bir anlayış tarafından bozulduğunun farkında değil midir? Eğitim-İş Ankara 2 No’lu Şube olarak, Mamak Uluönder Ortaokulunda , basında yer alan olaylar hakkında sorduğumuz sorulara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden cevap bekliyoruz. Okulda yaşanan mobbinge varan davranışlar, dayatma ve usulsüzlüklere karşı göz yuman, yol veren kişiler de dahil olmak üzere sorumlular hakkında hukuki girişimlerde bulunacağız.”

Etiketler :