İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener hakkında yeni iddia!

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Yener hakkında yeni iddia!
Bizimsivas.com'da yer alan habere göre, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünde sular durulmuyor. Haber sitesi İl Müdürü Necati Yener hakkında yeni iddiaları gündeme getirdi.

Bizimsivas.com'da Melih Gezegen'in kaleme aldığı yazıda, Sivas'ta bir sendika başkanının geçtiğimiz günlerde atanan 4 il müdür yardımcısının görevden alınmasını istediği belirtildi. Ayrıca, sendika başkanının okul müdürleri ile yaptığı toplantıda milletvekillerinin telefon numaralarını vererek, bu numaralardan vekillerin aranmasını ve İl Müdürü Necati Yener'in şikâyet edilmesini istediği ifade edildi. İşte o yazı..

Sivas'ta ki eğitimin önüne engel sendika olabilir mi?

Sendikalar hizmet için vardır, üyelerine yaptıkları hizmetlerle birlikte kurumuna ve dolayısıyla şehrine hizmet için vardır. Sivas'ta eğitim için sendika ne için var sorusu soruluyor.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın güvenli ortamlarda en iyi eğitimi almaları ve başarıya ulaşmaları her velinin arzu ettiği bir durumdur.

İlimizde de çocuklarımızın başarılı olması için Valisinden İl Milli Eğitim Müdürüne, öğretmeninden yardımcı personeline herkesin bir çabanın, gayretin içerisinde olduğu görülüyor. Ancak eğitim sendikalarının kendi yandaşlarına koltuk bulma çabaları işleyen sistemin de zaman zaman bozulmasına, eğitim öğretim çalışmalarının sekteye uğramasına neden oluyor.

İlimizde merkezde yetkiyi kaybeden ancak ilçelerle beraber sayısal çoğunluğu elde tutan sendikanın proje okullarına kendi yakınlarını yerleştirme çabaları eğitim camiasında tepkilere neden olmuştu. Skandal talepleri ile gündeme gelen bu sendikanın geçtiğimiz günlerde değişen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları yerine sendika yönetiminden dört ismi teklif ettiği, ancak yapılan atamalarda bu isimlerin yer almadığı öğrenilirken bu sendika Yönetiminin Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in onayı ile yeni atanan müdür yardımcıları daha bir ay bile çalışmadan kişisel hırs ve menfaatleri için sendika genel merkezi ve siyasilerden Müdür Yardımcılarının görevden alınmasını, kendi yandaşlarının atanmasını istedikleri öğrenildi.

Her yere olduğu gibi İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına teklif ettikleri isimlerin yine sendika başkan yardımcılarından oluştuğu, bu isimler arasında işini doğru yapmadığı için soruşturma geçiren ve ceza alan isimlerin de olduğu belirtiliyor. Daha geldiği ilk günden İl Milli Eğitim Müdürü ile köprüleri atan ilgili sendika il başkanının, okul müdürleri ile toplantı yaparak milletvekillerinin telefonlarını vermiş, biz bir şey yapamıyoruz sizler bu numaralardan vekilleri arayarak Necati Yener’i şikâyet edin demişti.

Çiçeği burnunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarının ilimiz eğitimine katkı sunup sunamayacaklarını görmeye fırsat vermek istemeyen ve gelir gelmez koltuktan kaldırarak kendi yandaşlarını oturtma peşinde olan ilgili sendikanın bu tutumu, Sivas’ta kaliteli eğitimin önündeki en büyük engel sendika mı? Sorusunu akıllara getirdi.

Melih Gezegen

Etiketler :