SON DAKİKA: ŞOK MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU: 2025 Ocak memur zammı ne kadar olacak?

SON DAKİKA: ŞOK MEMUR ZAMMI BELLİ OLDU: 2025 Ocak memur zammı ne kadar olacak?
Memurların ocak ayında alacağı şok zam belli oldu! Temmuz enflasyonu ile hüsrana uğrayan emekli ve memurları büyük bir şok daha bekliyor. Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketine göre memur ve emekliye Ocak 2025'te ne kadar zam yapılacağı belli oldu.

Temmuz şokunu atlatamayan milyonlarca memur ve emekliye bir kötü haber de Ocak ayında geliyor. Milyonlarca memur ve emekliyi şaşırtan sonuçlar piyasa katılımcıları anketi ile ortaya çıktı. Peki Ocak zamlarına ilişkin enflasyon tahminleri hangi ipuçları veriyor? Ocak 2025 memurların ve emeklileri ne bekliyor? İşte detaylar...

Ocak ayında yapılacak zam oranları tarih yaklaştıkça daha da belli olacak ve bu tarihlerde memur ve emeklilere bir ek iyileştirme yapılıp yapılmayacağı da masaya yatırılacak.

OCAKTA MEMURLARA %6, EMEKLİLERE %10 ZAM!

Merkez Bankası'nın 2024 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 38 seviyesinde bulunuyor. Eğer bu tahmin gerçekleşirse, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 10.64, memur ve memur emeklilerinin artışı ise yüzde 6.62 olacak.

TEMMUZ AYINDA YAPILAN ZAM ORANLARI

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen zam oranı %24,73 olmuştu. Memurlar ise %19,31 oranında zam almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum