ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUNDA SON DAKİKA: Müfettişlere uzman öğretmenlik TBMM'de

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUNDA SON DAKİKA: Müfettişlere uzman öğretmenlik TBMM'de
Öğretmenlik Meslek Kanununa yönelik talepler devam ediyor. Şube müdürlerinin ardından müfettiş maaşlarında da iyileştirme yapılması gündemde.

Milli eğitim müfettişlerinin maddi problemleri Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. İşte detaylar...

Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, müfettişlerin öğretmenlerden daha düşük maaş aldığını iddia etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan müfettişlerin uzman ve başöğretmenlik tazminatlarından faydalanması gerektiğini dile getiren Saadet Partili Mehmet Karaman, öğretmenin altında maaş alan müfettiş denetimlerinin nasıl etkili olacağını sorgulayarak, maaşlarında iyileştirme yapılması gerektiğini belirtti.

İşte Milletvekili Karaman'ın milli eğitim müfettişlerini ilgilendiren açıklamaları;

MÜFETTİŞLER KARİYER BASAMAKLARINDAN YARARLANAMIYOR

Üç adımlı kariyer basamağı var; il, ilçe millî eğitim şube müdürleri, eğitim uzmanları, müfettişler bu kademelerden istifade edemiyor.

ÖĞRETMENLER MÜFETTİŞLERDEN FAZLA MAAŞ ALIYOR!

Düşünün bir müfettiş, bir okula teftişe gidiyor, teftiş ettiği öğretmenin altında maaş alıyor. Nasıl etkili olacak? Yani “Paran kadar konuş.” diye bir laf var insanlarda, hakikaten bunun düzeltilmesi lazım, bu kardeşlerimizin maaşlarının da en azından onların düzeyine getirilme mecburiyeti var. Bunu da önemli bir eksiklik olarak görüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum