Kabineye 4 veya 5 Yeni Bakan Geliyor! AK Parti kulisleri..

Kabineye 4 veya 5 Yeni Bakan Geliyor! AK Parti kulisleri..
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan pazartesi günü yaptığı açıklamada kabinede bir değişiklik olacağını söylemişti. Başkanlık sisteminde bugüne kadar 7 bakan görevini bıraktı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün bakanlıktan istifa etmesinin ardından Ankara kulislerinde dolaşan iddialara göre 4 veya 5 bakanın daha değişmesi bekleniyor. AK Parti kulislerinde Gül'e tekrar başka bir bakanlıkta görev verileceği de konuşuluyor.

Bakan Gül'ün istifası bazı AK Parti Milletvekillerini harekete geçirdi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un Gül'ün arkasında durması dikkat çekmişti. Yine kulislerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başka bir bakanlığa kaydırılacağı da konuşulanlar arasında. Yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın bakanlıkta büyük bir değişiklik yapacağı ve bazı bakan yardımcılarını değiştireceği biliniyor. Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nu görevden alacağı kulislere yansıdı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ı dışişleri bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu turizm bakanı olacağı bir süredir iddia ediliyor. Daha önce Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevini de yürüten eski Bingöl Milletvekili Yusuf Çoşkun yeniden bakan yardımcısı olarak pozisyonlandırılabilir. Çoşkun'un halen teşkilatlarda görev yaptığı biliniyor. Daha önce Tarım ve Orman Bakanlığında bakan yardımcısı olarak görev alan ve bu görevinden istifa eden Aksu'ya başka bir üst düzey görev verileceği de Ankara'da konuşulanlar arasında.

Erdoğan önümüzdeki günlerde kabineye son şeklini verecek, bu nedenle de bakanlar her gece yarısı Resmî Gazete'yi takip ediyorlar. Bakanların yanı sıra bürokratlar da tedirgin. Çünkü görevden alınan bakanların ekibi de değiştirilecek ve yeni atanan bakanlar kendi ekibini kuracak.

Gözler şimdi önümüzdeki günlerde değişecek olan kabinede. AK Parti tabanı artık kabinenin ve bürokrasinin değişmesini istiyor. Erdoğan 2023 seçimlerine yeni ekibi ile girmek istiyor. AK Parti'de MHP rahatsızlığı başladı. AK Parti tabanı MHP'siz  seçime gitmek istiyor
anayurt

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum