Karar gazetesi açıkladı! Son anketde AK Parti’nin oyları ilk kez arttı!

Karar gazetesi açıkladı! Son anketde AK Parti’nin oyları ilk kez arttı!
Gazeteci İsmet Berkan AKP'nin son seçim anketlerinde aldığı oy oranlarını değerlendirirken yaşanan yükselişin sebeplerini ve kalıcı olup olamayacağını sorguladı.

Karar gazetesi yazarı İsmet Berkan “ AK Parti oyları Konda’ya göre yüzde 33, Panaroma’ya göre yüzde 35” başlıklı yazısında AKP’nin Ocak ayını baz alan anketlerde uzun zamandan sonra oy oranlarını arttırdığını belirtti.

Seçime yaklaşıldıkça araştırma şirketleri de seçim anketlerine hız verdi. Son seçim anketlerine kadar AKP’nin oy oranlarında sert düşüşler meydana gelirken güncel açıklanan anketlerde AKP’nin ufak da olsa bir yükselişe geçtiği gözlemleniyor. Bu durumu köşesinde analiz eden İsmet Berkan “Nereden geliyor bu artış ve kalıcı mı?” sorusunun cevabını aradı

SON SEÇİM ANKETKERİNDE AKP’NİN OYLARI NEDEN YÜKSELDİ?
Araştırma uzmanlarına göre AKP’de yaşanan oy artışının iki önemli faktörü olduğuna dikkat çeken Berkan bunları 20 Aralıkta kur istikrarının sağlanması ve Asgari ücretteki artış olarak gösterdi.

Son seçim anketlerine göre AK Parti’deki bu artışı durdurmak için muhalefetin kendini daha çok göstermesi gerektiğini belirten İsmet Berkan “Ak Parti yalandan bile olsa iki hareketle bu kadar kolay oy toparlanması yapabiliyorsa seçmen henüz bu partinin bir alternatifini göremiyor demektir ve Tayyip Erdoğan iktidarı benzer manipülasyonları seçim döneminde de yapıp sert oy artışları sağlayabilir.” diye yazdı.
Bununla beraber Muhalefetin aylardır kendi iç “diplomasi”si ve hafif bilek güreşleriyle meşgul olduğunu belirten Berkan eğer muhalefet gerektiği gibi seçimlere odaklanırsa “hayat pahalılığında ne de dolar kurunda kalıcı bir iyileşme sağlanamayacağı için son derece kırılgan, gelen oyların daha fazlası kolayca gidebilir” diye konuştu

Berkan yazısının sonunda muhalefeti şu sözlerle uyardı:

Muhalefet, Meclis kadar Cumhurbaşkanlığı seçimine de odaklanmaz, ortaya yarından tezi yok çıkaracağı adayın her gün Tayyip Erdoğan’la göze göz dişe diş mücadele etmesini sağlayamazsa, kaçınılmaz bir sona doğru gidiyor demektir.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum