Yeni Şafak Gazetesi: AK Parti son ankette yükselişe geçti! Yüzde 40'ların..

Yeni Şafak Gazetesi: AK Parti son ankette yükselişe geçti! Yüzde 40'ların..
AK Parti'nin yaptırdığı son anketler ortaya çıktı. Yenişafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet, AK Parti'nin yaptırdığı son anket sonuçlarını açıkladı.

Mehmet Acet Yenişafak Gazetesi'ndeki bugünkü köşe yazısında 'Anketlerde Erdoğan ve AK Parti'nin oyları nasıl yükselişe geçti?' sorusuna yanıt aradı. Acet AK Parti'nin son ankette yükselişe geçtiğini vurguladı.

Mehmet Acet'in köşe yazısından öne çıkanlar;

Mart ayına gelene kadar son aylarda yapılan kamuoyu araştırmalarında, enflasyondaki artış, döviz kurlarındaki hızlı yükseliş gibi ekonomik gerekçeler nedeniyle iktidara dönük destekte gözle görülür bir gerileme olmuştu.

AK PARTİ'NİN OY ORANI 3-4 PUAN ARTTI
AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde, parti oyları yüzde 35’lerin altını görmeye başlamıştı.

Ancak son araştırmalar, aşağı yönlü yönelimin durduğu, hatta tersine dönerek oylarda, 3,4 puanlık artışlar getirdiğine işaret ediyor.

'YÜZDE 40’LARIN ÜZERİNE ÇIKMASI EKONOMİYE BAĞLI'
Diğer yandan, bu böyle diye, zorlu zamanlarda güçlü hükümet talebi artıyor diye, iktidarın bu duyguya sırtını yaslayıp, ekonomik sorunları göz ardı etmesi, yahut yeterince üzerine gidememesi kendi aleyhine sonuçlar da üretebilir.

AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen destekteki artış üzerinde konuştuğumuz partinin önde gelen isimlerinden biri, akla yatkın gelen bir tespitle, AK parti oylarının yüzde 40’ların üzerine çıkmasının, yüzde 45’ler seviyesini yakalamasının ekonomik sıkıntıların azalmasına, enflasyonun düşmesine bağlı olduğu görüşünü dile getirdi.
milligazete

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum