3600 ek gösterge ve sözleşmeli açıklaması

3600 ek gösterge ve sözleşmeli açıklaması
Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş ve Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit, 04.03.2020 tarihinde Çankırı Şube’nin düzenlediği istişare toplantısında üyeler ile bir araya geldi.

İstişare toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcıları, Sözleşmeli öğretmenliğin ucube bir anlayış olduğunu, tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak ve KPSS puan üstünlüğüne göre atanmasını istediler.

Ek gösterge sözünün hala yerine getirilmediğini ifade eden Genel Başkan Yardımcıları, “24 Haziran seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan 4 meslek grubunun ek göstergelerinin 3600’e yükseltileceği sözünü vermiş ve tüm öğretmenlerimiz bu sözün yerine getirilmesi için gün saymaya başlamıştı. Ek gösterge sözünün üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen bu söz yerine getirilmedi. Bizim talebimiz ek gösterge sözünün bir ön önce hayata geçirilmesidir. Ayrıca tüm kamu çalışanlarının ek göstergeleri güncellenmeli, ek göstergeden yararlanamayan yardımcı hizmetler sınıfının ek göstergeden yararlandırılmasını talep ettiler” dediler.

Ayrıca Akkaş ve Yiğit, her yıl eğitim-öğretim yılı başında ödenen eğitim ödeneğinin sadece öğretmenlere değil, üniversite dahil tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi talebinde bulundular.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum