CHP’den Çeyrek Altınlı Öğretmen Maaş Hesabı

CHP’den Çeyrek Altınlı Öğretmen Maaş Hesabı
CHP Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, gündemdeki öğretmen maaşları ile ilgili olarak çeyrek altın üzerinden bir hesaplama yaptı ve sosyal medya hesabından paylaştı.

Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir programda, "Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz. Neye göre; personel maaşına göre... Bu tüm okullar için böyledir. Yani asıl yük kira varsa kirada ve öğretmen maaşındadır. Geri kalan yük vergi yüküdür ve elektrik su parasıdır. Eğer vergi yükü devam ederse, eğer maaş devam ederse büyük ihtimal bizim masraflarımız da büyük bir azalma olmaz." ifadelerini kullanmıştı. 

Bu açıklama üzerine CHP Milletvekili Avukat Mahmut Tanal 2015 ve 2020 yıllarında öğretmen maaşlarıyla alınabilen çeyrek altın sayısına ilişkin paylaşımda bulundu. Mahmut Tanal'ın paylaşımına göre, 2015 yılında öğretmen maaşıyla 14-15 çeyrek altın alınabilirken, 2020 yılında yalnızca 6-7 çeyrek altın alınabiliyor.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.