Kamu memurlarına süpersonik haber! Yılda 4140 TL ek ödeme yapılacak

Kamu memurlarına süpersonik haber! Yılda 4140 TL ek ödeme yapılacak
Türkiye'de kamuda çalışan memurlar için flaş haberler geliyor. Bu haberlere göre de yılda toplamda 4 bin 140 TL'lik net ödeme yapılacağı belirtildi.

Türkiye'de kamuda çalışan memurlar için flaş haberler geliyor. Bu haberlere göre de yılda toplamda 4 bin 140 TL'lik net ödeme yapılacağı belirtildi. Memurlar için daha önce toplu sözleşme doğrultusunda ödenen ücretler Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen sendika ikramiyeleridir.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda vergi paketi görüşmeleri sırasında sunulan önerge ile Toplu Sözleşme İkramiyesi'nin yeniden verilmesi konusu masada değerlendirildi. Karar onaylandıktan sonra memurlara yeniden 345 TL toplu sözleşme ikramiyesi verilecek.

Bu ücretlerin de memurlara 1 yıl boyunca ödenmesi durumunda da memurlar ise 1 yılda toplamda ise bu ödemelerden toplamda 4 bin 140 TL gelir elde etmiş olacak.

Toplu sözleşme ikramiyesi anayasa Mahkemesi tarafından üye sayısı toplam memur sayısının %3'ünden fazla olan sendikalara üye olan Memurlara ödenmesi sebebiyle iptal edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.