Ali Yalçın'dan memur maaşlarına zam ve refah payı açıklaması

Ali Yalçın'dan memur maaşlarına zam ve refah payı açıklaması
Eğitim-Bir-Sen 17’nci ‘Türkiye Buluşması, Antalya'da gerçekleşti.

EĞİTİMCİLER Birliği Sendikası’nın (Eğitim-Bir-Sen) 17’nci ‘Türkiye Buluşması’, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın başkanlığında gerçekleşti.Açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Yalçın, memur maaşlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ

Ekonomik istikrar sağlanmalı, sabit gelirliler, kamu görevlileri enflasyona karşı korunmalıdır

Pandemiyle başlayan ekonomik krizin, dünyanın farklı yerlerinde yaşanan savaşlarla daha da derinleştiğini, bütün dünyada enflasyonun arttığını, alım gücünün düştüğünü dile getiren Yalçın, “Kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesi gerekiyor. Ev kiraları ateş pahası. En ufak artışa eş değer zamlar geliyor. Hatta ücret artışı haberi bile zamma gerekçe oluyor. Piyasa kontrol altına alınmalı, haksız kazancın, tekelleşmenin önüne geçilmeli, ekonomik istikrar sağlanmalı, sabit gelirliler, kamu görevlileri enflasyona karşı korunmalıdır. Biz önceden söyledik, bugün yine söylüyoruz.

Memur için en iyi zam, düşük enflasyon ve piyasa istikrarıdır. Alım gücünün korunmadığı hiçbir zam, zam değildir. Bu enflasyonist ortamda altı ayda bir yapılan artışlar, üzerinden üç ay geçmeden eriyor. Biz bunu önlemenin formülünü daha önce de açıkladık. Dedik ki, eşel mobil sistemine geçilmeli, Ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı maaş zammı ve enflasyon farkı ödemesine ek olarak refah payı artışı gerçekleştirilmeli, gelir vergisi yüzde 15’e sabitlenmeli, kaşıkla verilen de kepçeyle alınmamalıdır” diye konuştu.

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.