Çalışma Bakanından en düşük memur ve işçi maaşlarını açıkladı

Çalışma Bakanından en düşük memur ve işçi maaşlarını açıkladı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Çalışma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde en düşük memur maaşının 4800 TL olduğunu ve kamu işçisi maaşlarına yapılan seyyanen zam ile birlikte 4.100 lira olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilginin TBMM konuşmasında memur ve işçi maaşlarına değindiği konuşması şöyle:

Kamu işçilerine seyyanen zam!

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN – Biz geçtiğimiz dönemde, geçtiğimiz temmuzda kamu işçileriyle yaptığımız toplu sözleşmeyle kamu işçilerimizin özellikle en düşük geliri alan gruplarına 4 bin liranın üzerinde seyyanen bir zam yaparak, 4.100 liraya çıkararak, onların aldıkları asgari ücret düzeyindeki ücretlerin üstüne çıkararak onun üzerinde de yüzdelik zam yaptık. 

Fakat ayrı bir şey daha yaptık, o da şu: Biz aynı zamanda enflasyon rakamları açıklandığı zaman o ücret seviyesinin üzerinde de bir enflasyon farkı vermeyi sözleşmemize koyduk. Aynı şeyi memurlarla yaptığımız sözleşmede de yaptık. 

En düşük memur maaşı 4.800 lira... 

Memurlarla yaptığımız sözleşmede de en düşük memur ücretini 4.800 küsur liraya çıkardık, dolayısıyla onda da aynı farkı koyduk. Nitekim geçtiğimiz günlerde memur konfederasyonlarıyla oturduk, konuştuk, onlara şunu söyledik…

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum