Kamu Sen'den PTT çalışanlarına yıpranma payı talebi

Kamu Sen'den PTT çalışanlarına yıpranma payı talebi
Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk İşçi, İşveren, Memur Konfederasyonları temsilcileriyle ve bazı kurum yöneticileri ile telekonferans sistemiyle konuşarak gündemdeki konuları istişare etti. Bu kapsamda Genel Başkanımız Önder Kahveci ile de görüşen Bakan Selçuk, önemli konular hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Covid-19 nedeniyle yaşanan son gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede Genel Başkanımız Önder Kahveci kamu çalışanlarının taleplerini bir kez daha Bakan Selçuk’a iletti.

KAHVECİ: PTT ÇALIŞANLARININ İŞ YÜKÜ ARTTI, MUTLAKA ÇALIŞANLARININ ŞARTLARI DÜZELTİLMELİDİR

Genel Başkanımız, Covid 19 hastalığından dolayı yaşamını yitiren sağlık çalışanlarına şehitlik verilmesi yönünde İç İşleri Bakanlığına da teklif götürdüklerini belirterek, PTT çalışanları gibi kamuda zor şartlarda görev yapanların durumunun gözetilmesinin önemine değindi:

“Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle kamuda çalışanların durumunun ayarlanması yönündeki kararların uygulanmasında aksaklılar yaşanan kurumlar var. Mesela PTT’de 12 yaşından küçük çocuğu olanlara idari izin verilmiyor. Kronik rahatsızlığı olanlara da izin verilmiyor. PTT’de çalışan dağıtıcı arkadaşlar zor şartlarda çalışıyor. İş yükleri de çoğaldığı için bu arkadaşların mutlaka rahatlatılıp, kolaylık sağlanması gerekiyor. Onların da fiili hizmetten faydalanmasını talep ediyoruz. Bize gelen bazı bilgiler var ki, örneğin İşkur’da esnek çalışma konusunda ciddi sıkıntılar var. Sosyal izolasyonu sağlamaya yönelik tedbirlerle, bazı kurumlarımızda yaşananlar bağdaşmıyor.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.