Maliye Bakanından memur ve emekliye yüzde 40 zam açıklaması

Maliye Bakanından memur ve emekliye yüzde 40 zam açıklaması
TBMM Genel Kurulunda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memur emekli zamlarına ilişkin Temmuz ayında yaklaşık yüzde 40 oranında artış olacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin memur ve emekli zammına ilişkin Meclis konuşması şöyle:

HAZİNE VE MALİYE BAKANI NUREDDİN NEBATİ –

“Kamu görevlileri ve emeklilerin maaşları enflasyon karşısında değer kaybetmiştir, buna ilişkin bir çalışma yapılacak mıdır?” diye soruldu. AK PARTİ hükûmetleri döneminde çalışanlarımızın ve emeklilerimizin her zaman yanında olduk, aylık ve ücretlerinde önemli iyileştirmeler sağladık ve enflasyonun oldukça üzerinde artışlar yaptık. 

'Temmuz ayında yaklaşık yüzde 40 oranında artış olacak'

2022 yılı Ocak ayında memurlarımızın ve memur emeklilerimizin aylıklarında enflasyon zammı dâhil yüzde 30,95 oranında, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerimizin aylıklarında ise yüzde 25,47 oranında artış yapılmıştır. Temmuz ayında söz konusu aylıklarda yapılacak artış haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla kesinleşecek olup yaklaşık yüzde 40 oranında artış olacağını öngörmekteyiz. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum