MHP Maliye Personelinin Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı

MHP Maliye Personelinin Sorunlarını TBMM'ye Taşıdı
MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı TBMM'de Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 260 sıra sayılı Kanun Teklifi görüşmelerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı personelinin taleplerini dile getirdi.

MHP GRUBU ADINA MUSTAFA KALAYCI (Konya) – Değerli milletvekilleri, konuşmamın bu bölümünde Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanlarıyla Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarının kurum içi uzmanlık sınavına ilişkin yaşadığı bir sorunu gündeme getirmek istiyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında kurum içi uzmanlık sınavlarının sürekli hâle getirilmesini öteden beri hep gündeme taşımış, teklifler ve önergeler vermiş ve yapılan düzenlemelere katkı ve destek sağlamıştır. Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanları, 22 Mayıs 2021 tarihinde yapılacağı duyurulan kurum içi uzmanlık sınavının iptal edilmesi nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı yaşamış ve çok üzülmüştür, çalışanlar nasıl üzülmesinler. 2012 yılından beri sınavın açılmasını beklediler, 2019 yılında çıkarılan 7176 sayılı Kanunla beş yıl içinde iki defa sınav yapılacak olmasının hüküm altına alınmasıyla umutlandılar. 25 Ekim 2020 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığının kurum içi defterdarlık sınavı; defterdarlık uzmanlığı için 1.500, gelir uzmanlığı için 1.500 atama yapılacağı müjdesiyle sevindiler. 31 Ocak 2021 günü yapılacağı duyurulan gelir uzmanlığı sınavı için gece gündüz çalışarak hazırlandılar, sınav pandemi nedeniyle 22 Mayıs 2021 tarihine ertelendi, sabrettiler, beklediler ama 2 Nisan 2021 günü yapılan açıklamayla sınavın iptal edildiğini duyunca resmen yıkıldılar.

Gelir İdaresi Başkanlığının 2 Nisan 2021 tarihli duyurusunda sınavın iptal gerekçesi olarak açılan dava sonucu, Danıştay 2. Dairesinin sınavla ilgili belirlenen usul ve esasların bazı bölümlerinin yürütülmesinin durdurulması yönünde karar verilmesi gösterilmiştir. Ne ilginç ve acıdır ki davayı açan emekten ve alın terinden bihaber, sözde bir sendikadır. Kurum içi defterdarlık uzmanlığı sınavının da haziran ayında yapılmasının açıklanması beklenirken bu karar nedeniyle açıklanamamış, çalışanlar üzülmüş ve umutsuzluğa düşmüştür. Konu hakkında Danıştayın da uygun göreceği pratik bir çözüm mutlaka bulunmalı, çalışanların yüzleri güldürülmelidir. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığımızca sorunun çözümü için yoğun çaba sarf edilmekte olup kurum içi uzmanlık sınavları mutlaka yapılacaktır. Çalışanlar müsterih olsunlar, bu sınavların yapılmaması gibi bir durum asla söz konusu dahi olamaz. Kanun hükmü açıktır, beş yılda 2 kez sınav yapılacaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak yürütmenin durdurulması kararına göre özellikle baraj puanının önceki sınavlardaki uygulama dikkate alınarak belirlenmesi suretiyle sınava dair usul ve esasların gözden geçirilmesi ve yeniden yayınlanmasıyla konunun hızla çözüme kavuşturulabileceği görüşündeyiz.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
25 Yorum