Polislerle astsubaylar arasındaki adaletsizlik Bakan Hulusi Akar'a soruldu

Polislerle astsubaylar arasındaki adaletsizlik Bakan Hulusi Akar'a soruldu
Astsubay ve yedek subayların görev başlangıç kademeleri yükseltilsin soru önergesi Meclise sunuldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim. Kani Beko İzmir Milletvekili 

Emniyet hizmetleri sınıfında görev yapan 2 yıllık yükseköğrenim gören polis memurları 9/2'nci kademeden göreve başlamaktadır. Aynı hak astsubaylara verilmediğinden adaletsiz bir du ortaya çıkmıştır. 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun Aylık Gösterge Tablolarına göre hâlihazırda Astsubay Meslek Yüksekokulu mezunu astsubaylar dokuzuncu derecenin birinci kademesinden göreve başlamaktadır.

Bu çerçevede; 

1. Astsubayların öğrenim itibarıyla diğer kamu görevlisi emsalleri gibi dokuzuncu derece ikinci kademeden göreve başlatılarak; göreve dokuzuncu derece birinci kademesinden başlayan yedek subayların hiyerarşik yapıya uygun özlük haklarına sahip olmaları ve kademe ilerlemesi esaslarına uygun işlemlere tabi olmaları için göreve dokuzuncu derecenin üçüncü kademesinden başlatılmaları konusunda bir çalışmanız bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa; bu çalışma hangi aşamadadır?

2. Bu konuda Bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışma bulunmamakta ise, bu durumun gerekçesi nedir?

3. Yine; 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanununun değişik Ek-18 inci maddesinin 418 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik (a) bendine göre; Kanuna ekli (V) Sayılı makam tazminati cetvelinde yazılı rütbe ve görevlerde bulunanlara makam tazminatı ödenmektedir. Buna karşılık; Bakanlığınızca temsil tazminatı almayan Kıdemli Binbaşı, Binbaşı, Astsubaylıktan Subay olan Kıdemli Yüzbaşı, Astsubaylıktan Subay olan Yüzbaşı, II Kademeli Kıdemli Başçavuş, Kademeli Kıdemli Başçavuş ve Kıdemli Başçavuşlara bu hakkın tanınması konusunda bir düzenleme yapılması planlanmakta midir? Planlanmaktaysa, bu çalışma hangi aşamadadır?

4. Bu konuda Bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışma bulunmamakta ise, bu durumun gerekçesi nedir? 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.