Sözleşmeli personel 1000 TL'lik destekten yararlanabilir mi?

Sözleşmeli personel 1000 TL'lik destekten yararlanabilir mi?
Sözleşmeli personel 1000 TL'lik destekten yararlanabilir mi? Bazı ziyaretçilerimiz, sözleşmeli personelin ne işçi ne de memur olduğunu belirterek, bu yardımdan faydanalabileceğini düşünmektedir.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardım programının 3'üncü fazı için başvuruların e-Devlet üzerinden başladığını açıkladı.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamasına göre, 5510'un 4/A ve 4C maddesine göre çalışanlar, bu yardımdan yararlanamayacaktır. Açıklamada yer alan husus şu şekiledir:
"3-5510 sayılı kanunun 4/A maddesi kapsamındaki kamu işçileri yararlanamayacak.
4-5510 sayılı kanunun 4/C maddesi kapsamındaki memurlar faydalanamayacak."

Bazı ziyaretçilerimiz, sözleşmeli personelin ne işçi ne de memur olduğunu belirterek, bu yardımdan faydanalabileceğini düşünmektedir.

657 sayılı Kanunun 4/B'sine göre sözleşmeli olan personel, 5510 sayılı Kanununa göre 4/A emeklilik statüsündedir.

5510'un 4/B maddesi sadece işyeri sahiplerini kapsamaktadır. Zaten bu düzenlemede bir işyeri sahibi olup da işyerlerini Covid-19 salgını dolaysıyla kapatanlar için getirilmiştir.
memurlar

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.