Sürekli işçilerin zorunlu emekli edilmeleri ve düşük emekli aylıkları TBMM'ye taşındı

Sürekli işçilerin zorunlu emekli edilmeleri ve düşük emekli aylıkları TBMM'ye taşındı
4/ D li kamu işçilerinin özlük hakları TBMM de dile getirildi. Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM konuşmasında 4/Dli sürekli işçilerin zorunlu emekli edilmelerini ve düşük emekli maaşı almalarını genel kurul konuşmasında şöyle dile getirdi: Aynı işi yapan diğer kamu işçileri 65 yaşına kadar çalışabiliyorken taşerondan kadroya geçirilen bu işçilerimizin 47-48 yaşlarında zorunlu olarak emekli edilmeleri ve düşük emekli aylığı almaları büyük bir haksızlıktır ve Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır.

AHMET KAYA (Trabzon) – Sayın Başkan, 2018 yılında 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yle taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçirilen işçilerimiz, tam “Kadroya geçtik, sıkıntılarımız bitti.” diye düşünürken şimdi de zorunlu emeklilik, tayin, nakil ve terfi haklarının olmaması, düşük zam oranları gibi uygulamalar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşamaktadırlar. Bu işçilerimizden asgari prim gününü tamamlayanlar zorunlu olarak emekli edilmektedir. Açlık sınırının 3.093 lira olduğu bir ortamda, asgari prim günü üzerinden 1.500-1.600 lira tutarlarında emekli aylığı verilen bu insanlarımız âdeta açlığa mahkûm edilmektedir. Aynı işi yapan diğer kamu işçileri 65 yaşına kadar çalışabiliyorken taşerondan kadroya geçirilen bu işçilerimizin 47-48 yaşlarında zorunlu olarak emekli edilmeleri ve düşük emekli aylığı almaları büyük bir haksızlıktır ve Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. İktidara çağrımızdır, elinizi vicdanınıza koyun ve bu haksız uygulamadan bir an önce vazgeçin.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum