Vergi muafiyetinin kamu çalışanlarının maaşlarına etkisi nasıl olacak? Vergi istisnası ile memur maaşı artar mı, yükselir mi?

Vergi muafiyetinin kamu çalışanlarının maaşlarına etkisi nasıl olacak? Vergi istisnası ile memur maaşı artar mı, yükselir mi?
Vergi muafiyeti ne anlama geliyor, kamu çalışanlarının maaşlarına etkisi nasıl olacak? Vergi istisnası ile memur maaşı artar mı, yükselir mi? Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan kamu çalışanlarının maaşları ile ilgili olarak vergi istisnası getirileceğini söylemesinin ardından, kamu çalışanları vergi muafiyetinin maaşlara etkisini araştırmaya başladı. Vergi muafiyetinin maaşlara yansıması nasıl olacak?

Türkiye’nin gündeminde asgari ücrete yapılan zam ve açıklanan vergi muafiyeti yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Hazine ile Maliye Bakanı Nebati ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

Bu toplantının hemen ardından kısa bir süre sonra AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Tüm çalışanların maaş ve ücretlerinin brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf olacak” denildi.

Peki çalışanlar için vergiden muafiyet ne anlama geliyor maaşlara etkisi nasıl olacak?

Asgari ücret kadar vergiden muaf olunmasıyla birlikte vergi dilimlerine daha geç girilmesinden ötürü maaşlarda etkisi olacaktır

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum