18 Mart 2020'de ataması yapılan öğretmenler hakkında önerge Meclise sunuldu

18 Mart 2020'de ataması yapılan öğretmenler hakkında önerge Meclise sunuldu
18 Mart 2020 tarihinde 20 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitime geçildiği için yeni atanan öğretmenlerimizin görevlerine başlatılmalarına ilişkin süreç sonuçlandırılamamıştır. CHP İzmir Milletvekili KAMİL OKYAY SINDIR, öğretmenlerle ilgili bazı verilere ve 18 Mart 2020 tarihinde yapılan sözleşmeli öğretmen atamalarına ilişkin yazılı soru önergesini 10 Nisan 2020 de TBMM Başkanlığına sundu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda yazılı yer alan sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından, Anayasa'nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını saygıyla dilerim. 09.04.2020 Prof. Dr. Kamil Okyay SINDIR/İzmir Milletvekili 

18 Mart 2020 tarihinde 20 bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirilmiştir. Ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle uzaktan eğitime geçildiği için yeni atanan öğretmenlerimizin görevlerine başlatılmalarına ilişkin süreç sonuçlandırılamamıştır. Yeni atanan öğretmenlerimizin atama kararlarının ardından çalıştıkları işlerden ayrıldıkları ve bu nedenle de şu anda herhangi bir gelirlerinin olmadığı düşünüldüğünde sorunun çözümünün ivedilikle yerine getirilmesi gerekmektedir. Öğretmenlerimizin sorununu dikkatinize sunarak, aşağıda yazılı yer alan sorularımın yanıtlanmasını saygıyla dilerim: 

1. 18 Mart 2020 tarihinde yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmenin kararnamelerinin hala gönderilmemesinin nedeni nedir? 
2. Öğretmenlerin yapılan atamalarında okullarının dahi belli olmasına rağmen okullara veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine atamalarına dair herhangi bir resmi bildirimde bulunulmuş mudur? 
3. Öğretmenlerimizin ne zaman göreve başlamaları planlanmaktadır? 
4. Covid-19 Salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesinin ardından ataması yapılan bu öğretmenlerin de ders anlatımlarına dahil olması düşünülmekte midir? 
5. Bu atamalar yapıldığında uzaktan eğitim kararının alınmış olması göz önüne alındığında, öğretmenlerin göreve başlatılmamasının okulların kapalı olmasından ziyade idari bir aksaklıktan kaynaklanması söz konusu mudur?
6. Ataması yapılan öğretmenlerin atama kararlarının ardından çalıştıkları işlerden ayrıldıkları göz önüne alındığında hala göreve başlatılmamış olmalarından kaynaklı yaşadıkları maddi sıkıntılardan haberdar mısınız? Bakanlığınızca bunun için ne gibi bir önlem alınmıştır? 
7. Önergenin verildiği tarih itibariyle Bakanlığınıza bağlı kaç öğretmen görev yapmaktadır? Bunlardan kaçı kadrolu, kaçı ücretli/sözleşmeli öğretmendir? 
8. Önergenin verildiği tarih itibariyle öğretmen açığı ne kadardır? 
9. Ücretli/sözleşmeli öğretmen uygulaması ne zaman son bulacaktır? Öğretmenlerimizin tamamı ne zaman kadrolu olacak ve hak ettikleri ücretleri alacaklardır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.