18 Mart'ta atanan öğretmenler kararnameler gönderilsin istiyor

18 Mart'ta atanan öğretmenler kararnameler gönderilsin istiyor
Atamamızın yapıldığı günden 15 gün geçmesine rağmen kararnamelerimiz gönderilmedi; özlük haklarımız, sigortamız, maaşımız yani kısaca öğretmen olduğumuza dair hiçbir şey yok elimizde. Ayrıca, "atandığımız" için işlerimizden çıktığımız/çıkarıldığımız için "işsiziz".

Merhaba, biz 18 Mart'ta atanan 20.000 öğretmeniz. Mevzuatın aksine atamamızın yapıldığı günden 15 gün geçmesine rağmen kararnamelerimiz gönderilmedi; özlük haklarımız, sigortamız, maaşımız yani kısaca öğretmen olduğumuza dair hiçbir şey yok elimizde. Ayrıca, "atandığımız" için işlerimizden çıktığımız/çıkarıldığımız için "işsiziz". Kiramızı, faturalarımızı nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz. Bakanlık bize okullar açılana kadar bekleyin diyor. Uzmanlar okulların bu dönem salgın nedeniyle açılamayacağını, eğitimin internet yoluyla devam edeceğini söylüyor. Bu durumda bir sonraki eğitim yılına kadar beklememiz gerekiyor fakat biz zaten 8 aydır atanmayı bekledik. Bir 6 ay daha işsiz ve güvencesi olmadan beklemek bu olağanüstü şartlarda hepimiz için çok zor. Bu sürecin getirdiği ekonomik yük ve psikolojik yıpranma ile göreve başlamak yerine şu anki şevkle başlamak istiyoruz. Kararnamelerimizin bir an önce elektronik ortamda verilmesini ve uzaktan eğitim sürecine dahil edilmeyi istiyoruz. 20.000 genç, dinamik ve teknolojiden iyi anlayan öğretmenler olarak uzaktan eğitim sürecine adaptasyon sorunu yaşamadan, olumlu bir etkide bulunabileceğimiz konusunda kendimize güvenimiz tam. Yeter ki kararnamelerimiz gönderilsin ve gerekli belgeler elektronik ortamda alınsın. (Bu daha önceki atamalarda yapıldı. Bu şartlarda tekrar aynı yöntemle gerekli belgeler alınabilir.) Günlerdir Twitter’dan sesimizi duyurmaya çalışıyoruz fakat yüzbinlerce tweet atmamıza rağmen henüz bakanımızdan olumlu bir geri dönüt alamadık. Bu konuda bizim adımıza yetkililerle görüşebilir misiniz? Daha fazla mağdur edilmeden haklarımıza kavuşmak dileğiyle şimdiden çok teşekkürler.
Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.