'Atanamayan öğretmenler sorunumuz vardı, şimdi de atanan öğretmen sorunu çıktı'

'Atanamayan öğretmenler sorunumuz vardı, şimdi de atanan öğretmen sorunu çıktı'
Sayın Cumhurbaşkanı 18 Martta Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı'nın ardından 20 bin öğretmene atama müjdesi vermişti. Bu haberi yıllardır bekleyen öğretmenler, çalışıyorlarsa istifa ettiler, hazırlıklarını yaptılar ve beklemeye başladılar. On beş gün içinde kararname çıkma gerekliliği olmasına karşın yaklaşık bir aydır haber yok, ne zaman çıkacağını da kimse bilmiyor.

Adana Milletvekili Orhan Sümer TBMM Genel Kurulunda bugün yaptığı konuşmasında ataması yapılmış ancak göreve başlayamayan öğretmenlere ilişkin şunları söyledi:

ORHAN SÜMER (Adana) – Sayın Cumhurbaşkanı 18 Martta Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı'nın ardından 20 bin öğretmene atama müjdesi vermişti. Bu haberi yıllardır bekleyen öğretmenler, çalışıyorlarsa istifa ettiler, hazırlıklarını yaptılar ve beklemeye başladılar. On beş gün içinde kararname çıkma gerekliliği olmasına karşın yaklaşık bir aydır haber yok, ne zaman çıkacağını da kimse bilmiyor. Bir planlama yapılmadan, maliyeden bir ödenek alınmadan mı yapıldı bu atamalar? Öyleyse bu karar neden bir müjde olarak verildi? Atandıkları için, çalıştıkları iş yerlerinden ayrılan öğretmenlerin şu an ne maaşları ne sigortaları var. İçlerinde ailelerini geçindirenler, borcu olanlar, kiralarını ödeyemeyenler var. Müjde olarak açıklanan bu karar kabuslara neden oldu. Atanamayan öğretmenler sorunumuz vardı, şimdi de atanan öğretmen sorunu çıktı. Her türlü haklarını kazanmış ve atanmış öğretmenler bir an önce görevlerine başlasın diyor, yüce heyetinizi saygıyla selamlıyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.