Eğitim-Bir-Sen Şube Müdürlerine Rotasyonda Tavrını Koydu! Rotasyon İptal Edilir mi?

Eğitim-Bir-Sen Şube Müdürlerine Rotasyonda Tavrını Koydu! Rotasyon İptal Edilir mi?
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la 2020 yılında şube müdürlerine uygulanacak rotasyon konusunu görüştü ve taleplerini iletti.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, şube müdürlerine uygulanacak rotasyona ilişkin Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a şu talepleri iletti: 

Şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değişikliğinde mazeretler dikkate alınmalıdır

Şube müdürlerinin bölge hizmetine bağlı yer değişikliği sürecinin sağlıklı yönetilemediğini, bölge düzenlemeleri/güncellemeleri yapılmaksızın bölge hizmetine bağlı yer değişikliği yapılmasının sorun oluşturduğunu kaydeden Yalçın, “Yer değişikliğine tabi bin 219 şube müdüründen yaklaşık 700’ü mazeret bildirmiştir. Ancak bu mazeretlere karşı hukuka ve ilgili mevzuata aykırı kriterler resen belirlenmiş durumdadır. Mevcut durumda ilgili yönetmelikte yer verilmemesine rağmen sadece kendisi ve eşi/çocuğu kanser tedavisi gören, ağır engelliler ve çocukları ağır engelli olanlar yönünden mazeret kabul edilmektedir. Diğer mazeret hâlleri haksız ve gerekçesiz kabul edilmemektedir. Aynı sorun 2017 yılında da yaşanmış, mazereti kabul edilmeyenler mahkeme kararıyla yer değişikliği kararlarını iptal ettirmişlerdir. Bakanlığı yine aynı hukukî ve idari zorluk beklemektedir” şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
43 Yorum