MEB 513 Şube Müdürleri Ataması İptal Edilmemeli

MEB 513 Şube Müdürleri Ataması İptal Edilmemeli
Sayın Kamubiz.com yetkilileri; MEB şube müdürlüğü atamaları 30.11.2018 tarihinde yapıldı..insanlar uzak memleketlerinden ayrılıp aileleriyle çoluk çocuk yurdun 4 bir köşesine yerleşti..bölge idare mahkemesinin son kararına göre iptal edilen bir soru sebebiyle sıralamalar tekrar değişti ve meb atamaları iptal etmek zorunda kalacak.. Sizden isteğim bu kişilerin mağduriyetini kaleme aldığım aşağıdaki metni yayınlamanızdır..atamalarin iptal olmadan bir çözüme ulaştırılması gönlümüzden geçendir..saygilar

Sayın Kamubiz.com yetkilileri; MEB şube müdürlüğü atamaları 30.11.2018 tarihinde yapıldı..insanlar uzak memleketlerinden ayrılıp aileleriyle çoluk çocuk yurdun 4 bir köşesine yerleşti..bölge idare mahkemesinin son kararına göre iptal edilen bir soru sebebiyle sıralamalar tekrar değişti ve meb atamaları iptal etmek zorunda kalacak.. Sizden isteğim bu kişilerin mağduriyetini kaleme aldığım aşağıdaki metni yayınlamanızdır..atamalarin iptal olmadan bir çözüme ulaştırılması gönlümüzden geçendir..saygilar

MEB 513 Şube müdürleri ataması iptal edilmemeli

513 şube müdürleri ataması iptal edilemez ve iptal edilmesi yeni mağdurlar yaratır.

MEB Şube Müdürlerinden ataması yapılan 513  şube müdürünün atanma şekli ve mülakatlar devam eden davalar nedeniyle hergün yeni bir boyut kazanıyor. Ve dolayısıyla eleştiriliyor

Şimdi birtakım çevreler beni eleştirecek hatta hakaretlerde edeceklerdir ancak ben doğru bildiğimi söyleyeceğim. Bir çok arkadaşımız 513 şube müdürü atamasının iptal edilmesi gerektiğini düşünebilir ancak ben kendilerine şunu sormak istiyorum, her yeni mahkeme kararı sonrası Bakanlık sil baştan işlem mi yapacak?

Bu zamana kadar gördüğümüz o ki, MEB kişisel dava kazanan adaylara ilişkin, kararlar geldikçe uygulanmaya devam ediyor. Dolayısıla afaki konuşmanın tarafları mağdur etmenin hiç bir anlamı yok mantıklı ve makul çözümlere yönelmeliyiz ve atanmışlarında hukukunu korumak ve düşünmek zorundayız kendim şube müdürü atanmış olduğum için konuşmuyorum doğru olanı ifade etmeye çalışıyorum.

 Kaldıki hatırlayalım geçtiğimiz yıllarda 1709 şube müdürünün atamaların iptal edileceğini MEB eski Müsteşarı yalanlamış, bu tür bir hesaplarının olmadığını ifade etmişti, hatta MEB eski Müsteşarı Yusuf TEKİN’in Afyon’da Şube Müdürleri seminer toplantısında aşağıdaki gibi konuşmuştu;

“Hukuken Şube Müdürlüğü atamaları ile ilgili şu an iptal söz konusu olmayıp sadece yönetmeliğin durdurulması kararı verilmiştir. Buna binaen yönetmelikler mahkeme kararı doğrultusunda yeniden düzenlenmiştir. Yapılan düzenleme sadece bundan sonraki süreçte gerçekleştirilecek atamaları bağlamaktadır.”

“Bugüne kadar ataması gerçekleştirilen şube müdürlerimizin yeniden atanması gibi bir konu söz konusu değildir. Ancak Mahkemelerden atamalarla ilgili iptal kararı çıkarsa ki , şu anda atanan kişilerle ilgili herhangi bir mağduriyet söz konusu olmayacaktır. Mahkeme sürecini takip etmekteyiz. mahkemelerde olabilecek gelişmeler karşısında uygulayacağımız bir B Planımız hazırda bulunmaktadır. 

Bu açıklamalar çerçevesinde önümüzdeki günlerde MEB'in 513 şube müdürlerinin iptal edilmesini beklemek doğru olmaz.

Bu atamalar 513 şube müdürünün atamasının iptalini MEB düşünmemelidir, bu şube müdürleri görevlerine devam etmelidirler. MEB’in 513 şube müdürünün ataması ile ilgili çıkan sorunlarla ilgili her konuda hazırlıklı olduklarını ve her soruna karşı bir B planlarının var olduğu aşikardır. Bu nedenle MEB ‘in 513  şube müdürünün ataması ile ilgili bir belirsizlik söz konusu değil her kez görevinin başındadır. MEB için bir sorun yoksa, bizim içinde sorun bulunmamaktır.

Son durum ne?

MEB 513 şube müdürleri atamasında gelinen son nokta ise atamaların iptal edilemeyeceği ve edilmeyeceğidir. Sadece 3-5kişi istiyor diye sil baştan bir atama olması mümkün değildir. Herkes kendi yolunda hizmetine devam edecektir.

MEB'lerde yüzlerce Şube müdürü kadroları  emeklilik gibi nedenlerle sürekli boşalmaktadır. Birçok yerde emeklilikler veya kurum değiştirmeler olmaktadır ve yerlerine geçici şube müdürleri görevlendirmesi yapılmaktadır.

Hiç bir şart aranmaksızın ilçe müdürleri her hangi bir okuldaki öğretmeni görevlendirme şube müdürü olarak çalıştırmaktadır. Bu görevlendirme sayısı 750 civarında olduğu söylenmektedir. Demek ki MEB'de 750 civarında şuan boş şube müdürü kodrosu mevcut bu kadrolara neden sınav kazanan adaylar görevlendirilmesin veya ataması yapılmasın ki ?

İşte tüm Şube müdürleri bu konuda yoğunlaşmak ve yeniden şube müdürü atamasını yapması için baskı unsurları oluşturulmalıdır. Elbetteki bu akıl vermek yol göstermek değil doğru işi yapmış olmak için yazdığımı herkesin anlaması lazım

Mesele üzüm yemek mi ? Bağcıyı dövmek mi ? İnternet sayfalarında veya watsapp guruplarında mağdur olduklarını ifade eden arkadaşlar neden boş kadrolara atama için çalışmıyor da atanmışlarla uğraş veriyor demek ki amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek

İptalçi ittifak üzüm yemek gibi atanmak gibi, hizmet gibi derdi yok tek amaç bağcıyı dövmek, işte bu amaçları ortada bir takım odakların emrinde olduğu gün gibi ortada biz tüm atanmış arkadaşlarımıza sakin olun işte atamamımızın bir yılı doldu geçti. Herkese hayrılı Ramazanlar diliyorum.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
22 Yorum