Ağustos ayında bazı memurların maaşı arttı

Ağustos ayında bazı memurların maaşı arttı
Ağustos ayında hangi kamu görevlilerinin maaşı arttı? Ağustos ayı maaşlarının hesaplara yatmasıyla birlikte bazı kamu görevlileri, maaşlarının Temmuz ayına göre arttığını fark etti. Peki bu artış nereden kaynaklanıyor?

25 Aralık 2021 tarihli ve 31700 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 7349 sayılı Kanun ile çalışanların gelir vergisine tabi gelirlerinin net asgari ücret kısmından gelir vergisi kesilmemesi düzenlenmiş, söz konusu düzenleme de 1/1/2022 tarihinden itibaren yürürlüğe girmiştir.

Asgari Ücret Komisyonun yaptığı çalışmalar neticesinde 2022 yılının Ocak ayında net asgari ücret 4.253,40 TL, Temmuz ayında ise 5.500,35 TL olarak belirlenmiştir. Bu tutarlar aynı zamanda gelir vergisi istisnasının matrahını da oluşturmaktadır. 2022 yılında çalışanlara uygulanacak istisna tutarları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.


Tablodan da görüleceği üzere, gelir vergisi istisnası Ağustos ayında 825,05 TL’den 1.051,11 TL’ye, Eylül ayında ise 1.100,07 TL’ye çıkmaktadır. Böylece gelir vergisine tabi gelirleri net asgari ücretin üzerinde olan bazı kamu görevlilerinin (hakim, savcı, kariyer uzman, müfettiş, sözleşmeli personel gibi) maaşlarında Ağustos ve Eylül aylarında bir miktar artış olacaktır
gazetememur

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.