Aile Hekimliği sisteminde iş barışını bozan Destek Teşvik ödemesi

Aile Hekimliği sisteminde iş barışını bozan Destek Teşvik ödemesi
ASEF öncülğünde Antalya'da yapılan ortak basın açılmasına yoğun ilgi gösteren Aile Sağlığı Çalışanı Ebe ,Hemşire,ATT ve Sağlık Memuru meslektaşlarımız katılmıştır.

Aile Sağlığı Çalışanları olarak şiddet, ek ödeme, ekonomik kriz üçgeninde tüketiliyoruz. Her gün kötüleşen çalışma ve yaşam koşulları karşısında artan iş yükü ve derinleşen yoksullukla savaşan biz Aile Sağlığı Çalışanları, açlık sınırında hakedişlerle geçim mücadelesi veriyoruz. #Beyazeform adı altında yeni bir ek ödeme yönetmeliği çıkarılmış ve iyileştirmeler yapıldığı iddia edilmiştir. Ancak Aile Sağlığı Çalışanları yine üvey evlat muamelesi görmüştür. Emeklerimizin karşılığı olarak %3 oranında iyileştirme reva görülmüştür. Bu ödemeyi de yerine getirilmesi oldukça zor olan çeşitli şartlara bağlanmıştır. Bunun sonucunda  TAVAN ÖDEMESİ'ne takıldınız gerekcesi ile hak etsek bile alamayacağımız ödeme yine reva görülmüştür! 

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ
 Aile Hekimliği sisteminin olmazsa olmazları biz Aile Sağlığı Çalışanları  Bakanlığımız tarafından yine yok sayılmış, meslek onurumuz ayaklar altına alınmış, sağlık profesyonelleri olduğumuz unutulmuştur.
 Ekip anlayışı çerçevesinde Aile Hekimleri ile uyum içinde koruyucu sağlık hizmeti üretirken, iş barışımızı bozup, sistemi tıkanma noktasına getiren bakanlık yetkililerine sesleniyoruz.
Koruyucu sağlık hizmetlerinin tamamını aile sağlığı çalışanları yerine getirmektedir. Uluslararası toplantılarda övündüğünüz, bir ülkenin gelişmişlik seviyesini gösteren en önemli kriterlerden olan anne - bebek ölüm oranları ve bağışıklama oranları bizlerin sayesinde bu seviyelere gelmiştir. Birim olarak sağlık hizmeti ürettiğimiz göz ardı edilip, sadece poliklinik sayıları üzerinden adaletsizce yönetmeliğe eklenen TEŞVİK ve DESTEK amaclı  %3 oranında ek ödeme kabul edilemez.
 Ürettiğimiz koruyucu sağlık hizmetleri görmezden gelinemez, meslek onurumuz ayaklar altına alınamaz,.#Ailesağlığıçalışanlarıyoksayılamaz 
 Eğitimimizin, emeğimizin, ve alın terimizin karşılığını alamadığımız mevcut şartlarda Türkiye’nin her yerinden ard arda istifalar gelecek, zaten ülke genelinde %25’in üzerinde Aile Sağlığı Çalışanı eksiğiyle hizmet veren Aile Hekimliği sisteminde çalışacak Aile Sağlığı Çalışanı kalmayınca da sistemin tıkanması kaçınılmaz hale gelecektir.
Türkiye Cumhuriyeti Devletine Birinci basamakta Aile Sağlığı Çalışanını yok saymaz, sayılamaz! Yanlış yapılan Ödeme Adaletsizliği ACİL düzeltilmelidir. Yayımlanan yönetmelikte kriterler tekrar düzenlenmeli ve geriye dönük hak edişlerle birlikte hakkaniyetli ödeme  talep ediyoruz..
AİLE SAĞLIĞI ÇALIŞANLARI FEDERASYONU
YÖNETİM KURULU

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.