Asgari ücrete 2023 yılında iki defa zam yapılacak

Asgari ücrete 2023 yılında iki defa zam yapılacak
2022 bütçesinde işveren sigorta prim desteğinin yüzde 58 oranında artırılmasından yola çıkılarak asgari ücretin de yüzde 58 oranında artacağı iddia ediliyor. Peki bu iddia doğru mu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplanmasına daha bir ay varken, milyonlarca çalışanlar tarafından 2023 yılı için asgari ücretin ne kadar zamlanacağı merak ediliyor.

Bugüne kadar 7 bin 700 TL, 8 bin TL ve hatta 9-10 bin TL olacağı öne sürülen asgari ücrete ilişkin çarpıcı bir detay  AK Parti tarafından sunulan 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nde yer aldı. 

‘İŞVEREN SİGORTA PRİM DESTEĞİ’ KALEMİ DİKKAT ÇEKTİ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın açıkladığı ve bütçe giderlerinin 4 trilyon 470 milyar lira, bütçe gelirlerinin 3 trilyon 810 milyar lira olacağı 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’nde yer alan ‘işveren sigorta prim desteği’ kalemi dikkat çekti.

2022 bütçesinde 43.1 milyar TL olan ‘işveren sigorta prim desteği’ önümüzdeki yılda 68,1 milyar TL olarak belirlendi.

8 BİN 690 TL OLMASI BEKLENİYOR

İşverene yapılacak olan sigorta prim desteği yüzde 58 oranında artrıldı. Bir çok gazetede yer alan haberde, bu artış oranına göre asgari ücrete aynı oranda zam yapılacağı ve yeni net asgari ücretin 8 bin 690 TL olacağı iddia edilmektedir.

ASGARİ ÜCRETE 2023 YILINDA İKİ DEFA ZAM YAPILACAK

KAMUBİZ.COM İnstagram KANALI İÇİN TIKLAYINIZ 

Bütçede yer alan personel ödeneğinin yüzde 60 oranında artırılmasının nedenini hafta içinde açıklamıştık. Yıl içinde yeni bir ek bütçe kanunu çıkarmamak, yılın başında bütçeye yüksek ödenek konulmaktadır. Ancak konulan yüksek ödenek tüm zammın Ocak'ta verileceği anlamına gelmemektedir.

Bütçede, işveren sigorta prim desteğinin yüzde 58 oranında artırılması tüm zammın Ocak'ta verileceği anlamına gelmemektedir. Enflasyondaki artışa bağlı olarak 2023 yılının ikinci ayrısında da asgari ücrete yen bir zam yapılması için gerekli bütçe hazırlığı yapılmaktadır.
gazetememur

WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.