Bakan Müşaviri Nasıl Olunur? 2020 Maaşı ve Özlük Hakları Nasıl?

Bakan Müşaviri Nasıl Olunur? 2020 Maaşı ve Özlük Hakları Nasıl?
Bakan müşaviri olarak atanma şartları nelerdir? Bakan müşaviri nasıl olursunuz? Bakan müşaviri olarak kimler atanabilir ve 2020'de ne kadar maaş alır? Bakan müşavirlerinin görev süresi ve özlük hakları hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Bakan Müşaviri kadrosuna atamada; herhangi bir eğitim şartı, kamu ya da özel sektörde hizmet süresi şartı, KPSS’ye girmiş olma veya başka bir sınav şartı aranmazken, ilgili Bakan memur olabilmek için gerekli genel şartlara sahip olanlardan istediği kişiyi Bakan Müşaviri kadrosuna atayabilyor.

BAKAN MÜŞAVİRLERİ NASIL ATANIYOR VE NE KADAR MAAŞ ALIYOR?

Her bakanlıkta sayısı 15’i geçmemek üzere “Bakan Müşaviri” istihdam edilebiliyor.

Bakan müşavirlerinin görev süresi

Bakan müşaviri olarak atananlar, ilgili bakanın görev süresiyle sınırlı olarak görev yapmakta ve bakanın görevi sona erdiğinde, bakan müşavirinin görevi de sona ermektedir. Ancak,  bakanın görev süresi dolmadan da Bakan Müşaviri görevden alınabilir.

Bakan Müşaviri kadrosuna atanmış olmak, kamu kurum ve kuruluşlarındaki diğer herhangi bir kadro, pozisyon ve göreve atanma veya kamuda herhangi bir statüde çalışma açısından kazanılmış hak teşkil etmezken, bu kadroya açıktan atananların görevi sona erdiğinde veya görevden alındıklarında memuriyetle ilişikleri de kesilmektedir.

Kamu görevlileri bakan müşaviri olarak atanmışlarsa, görevleri sona erdiğinde veya görevden alındıklarında 1 ay içinde (yönetici kadro, pozisyon ve görevleri hariç olmak üzere) önceki kadro veya pozisyonlarına atanırlar.

Bakan müşavirlerinin özlük hakları

Bakan müşaviri kadrolarına atamada; açıktan atama, terfi mahiyetinde kurum içi/kurumlar arası naklen atama veya görevden alınanların atanması yolları kullanılabilmektedir.

Maaşları “ücret ve tazminat göstergesi” esas alınarak ödenen Bakan Müşavirlerinin kadro derecesi 1 ve ek göstergeleri de 3600’dür. Ancak, ek göstergesi daha yüksek olan görevlerde bulunduktan sonra Bakan Müşaviri kadrosuna atanmış olanlar hakkında eski görevlerinden dolayı daha yüksek ek gösterge uygulanması mümkün olabilmektedir.

Bakan Müşaviri kadrosunda olanların aylık net ücretleri konusunda bilgi vermesi bakımından; başka hizmeti olmayıp göreve yeni başlayan Bakan Müşaviri ile hizmet süresi 25 yıl ve daha fazla olup daha önceki görevinden dolayı daha yüksek bazı ek göstergelerden yararlanan Bakan Müşavirlerinin aylık net maaşlarının 2020 yılının Şubat ayı itibariyle ne kadar olduğu konusunda hazırladığımız Tabloya aşağıda yer verilmiştir. 

Bakanlık Müşaviri net maaşı (2020 yılının ilk yarısında)

Derece Kademe    Hizmet Yılı    Ek Gösterge    Net Maaş*

1/1            0            3600            10.827 TL

1/4            25 yıl ve üstü    3600            10.835 TL

1/4            25 yıl ve üstü    4800            10.774 TL

1/4            25 yıl ve üstü    5300            10.764 TL

1/4            25 yıl ve üstü    6400            10.685 TL

1/4            25 yıl ve üstü    7000            10.673 TL

1/4            25 yıl ve üstü    7600            10.624 TL

1/4            25 yıl ve üstü    8000            10.616 TL

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Yabancı dil tazminatı ile bireysel emeklilik sigortası primi dikkate alınmamıştır.

*Gelir vergisi oranı %15 olarak uygulanmıştır.

*Hizmet süresi “0” olanların, 14.10.2008 tarihinden sonra işe girmiş oldukları varsayılarak, sosyal güvenlik kesintileri ilgili mevzuat çerçevesinde hesaplanmıştır.
memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.