Bazı Bakanlıkların Teşkilat Yapısı Değişti

Bazı Bakanlıkların Teşkilat Yapısı Değişti
59 sayılı “Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” yayımlandı.

Bugün (14 Nisan 2020) yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, 1 ve 2 Sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinde değişikliğe giderek, bazı bakanlıkların teşkilat yapısına ilişkin yeni belirlemeler yaptı.

Adalet Bakanlığına ilişkin değişiklikler

*Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına ilave görevler verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığına ilişkin değişiklikler

**Personel Dairesi Başkanlığı yerine Personel Genel Müdürlüğü kuruldu ve bu Genel Müdürlüğün görev ve yetkileri belirlendi.

**Teftiş Kurulu Başkanlığının görevlerinde değişiklik yapıldı.

**Personel Dairesi Başkanının görevi başkaca bir işleme gerek kalmaksızın sona erdi. Hakkında 3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 6 ncı maddesi hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

**1 Daire Başkanı kadrosu iptal edilirken; 1 Genel Müdür, 3 Genel Müdür Yardımcısı ve 8 Daire Başkanı kadrosu olmak üzere toplam 12 kadro ihdas edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilişkin değişiklikler

**Bakanlığın görev ve yetkileri yeniden belirlendi.

**Bakanlığın hizmet birimleri yeniden belirlendi. Bazı birimler kapatıldı, bazıları birleştirildi ve yeni birimler oluşturuldu.

**Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü, Personel Dairesi Başkanı ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı kadrolarında bulunanların görevleri başkaca bir işleme gerek kalmaksızın sona erdi. Bunlar hakkında 3 sayılı Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usullerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 6 ncı maddesi hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

**3 Genel Müdür ve 2 Daire Başkanı kadrosu iptal edilirken; 5 Genel Müdür, 20 Genel Müdür Yardımcısı ve 20 Daire Başkanı kadrosu olmak üzere toplam 45 kadro ihdas edildi.

Cumhurbaşkanlığı Ofislerine ilişkin değişiklikler

**Dijital Dönüşüm Ofisinin görevlerinde değişiklik yapıldı.

memurunyeri.com

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.